«
»
FacebookGoogle+

Елена Йончева: От НС, ГЕРБ пренасят езика на омразата сред хората

Елена Йончева: От НС, ГЕРБ пренасят езика на омразата сред хората
Обещавал ли е Бойко Борисов военна помощ на президента на Иракски Кюрдистан на тайна среща?

„Шест седмици вече парламентът не работи. Има дни, в които заседава едва по 20 – 23 минути. „БСП за България“ е внесла 6 законопроекта, които да облекчат живота на хората. Това са Законът за храните, който защитава българския производител; Законът за предучилищното и училищното образование; за промяна на НК, за да възпрепятства престъпниците да бъдат пускани предсрочно и други. Вместо това се приемат лобистки закони, като този за концесиите”.

Това каза по бТВ народният представител от БСП за България Елена Йончева. Тя припомни, че Законът за концесиите беше приет в края на предното Народно събрание, но президентът го спря с вето. Сега, този закон от 150 страници, е бил внесен в следобеда на 30 май, в парламентарна комисия и ден след това депутатите от комисията са се произнесли.


„Как си представяте, за една нощ да бъде обработен документ от 150 страници, като трябва да бъде съобразен и с европейска директива от 100 страници?” Елена Йончева беше категорична, че за концесионирането на летище София са кандидатствали четири фирми, две от които турски.

„Едната строи мега летище в Истанбул за 10 милиарда долара с човекопоток от 150 милиона пътници. Ако нашето летище беше дадено на тази фирма, щеше да бъде превърнато в обслужващо, тип – карго”.

Елена Йончева цитира текст от доклад на Държавния департамент на САЩ от 2016 година, в частта за България: „Служители във всички клонове на правителството са замесени безнаказано в корупционни практики. Те включват подкупи, конфликт на интереси, сложни схеми за присвояване, нарушени поръчки и търговия с влияние. Въпреки, че закон предвижда наказателно преследване на корупцията във властта, българското правителство не го прилага ефективно”, и допълни: „Ако върху това се надгражда, тогава тежко й на България”. Тя обясни, че от трибуната на Народното събрание представители на ГЕРБ говорят с езика на омразата и това се пренася върху хората, а думите предизвикват агресия по улиците.

„Срещал ли се е Бойко Борисов с президента на автономията Иракски Кюрдистан Масут Барзани в Министерския съвет. Обещавал ли е военна помощ, както твърдят кюрдските медии?” Това попита от ефира на бТВ народният представител от „БСП за България Елена Йончева, като подчерта, че срещата не е била оповестена.

Елена Йончева сигнализира и за злоупотреба при изграждане на част от оградата ни с Турция. Със снимки, тя показа, че 21 километра от съоръжението от два реда става на един в хасковската част на границата между реките Тунджа и Марица. „Кой търгува с българските национални интереси?”, попита народният представител.
Източник: bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!