«
»
FacebookGoogle+

Елена Йончева: Сравнява ли Борисов Васил Левски с бежанците, с терористите от ИДИЛ?

Елена Йончева: Сравнява ли Борисов Васил Левски с бежанците, с терористите от ИДИЛ?
Нека премиерът каже кой краде от националната ни сигурност

„Какво има предвид премиерът Борисов, поставяйки националния ни герой Васил Левски, който се бори за чиста и свята Република, до оградата ни с Турция и корупционната схема при изграждането й.

Може би сравнява Васил Левски с бежанците, с терористите от ИДИЛ? Може би има предвид, че Левски е терорист, като тези от Ислямска държава? Смятам, че това е едно нелепо изказване. Все пак това го казва човекът, който управлява държавата ни.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Елена Йончева по БНР.


Голямата тема в България е корупцията

„Борисов да каже, с така построента ограда с Турция, кой краде от националната ни сигурност? Защо това съоръжение е построено така, че се преминава лесно и пада?”, попита депутатът от „БСП за България”. По думите й трябва да има обяснение, защо в доклада на Главния инспекторат на МС от април 2017 г. се казва, че проверявящата комисия не е могла да направи даже разлика между едноредова и двуредова ограда.

„Това на практика е признание за отклоняване на средства”, каза тя. Йончева бе категорична, че българските политици трябва да покажат загриженост, че поне се интересуват от отговорите на тези въпроси, вместо да се употребява националният ни герой Васил Левски по такъв груб начин от премиера на държавата Борисов.

„Голямата тема в България е корупцията. Тя подкопава националната ни сигурност и тази на Европейския  съюз. И това е казано от големите медии в Европа”, изтъкна Йончева и даде пример с Хасково и роднинските назначения там, каквито случаи има и в цялата страна. Тя коментира и конгреса на ГЕРБ, като заяви, че конгрес на управляваща партия не може да решава само вътрешнополитически проблеми. „От него трябва да чуем визията им за България. Страната ни изживява много тежък период.

Има големи проблеми – слаба икономика, застаряващо население, правосъдие, в което ние не вярваме, корумпирана политическа класа”, посочи Йончева. Тя обясни и какво се посочва в доклад на Държавния департамент на САЩ за 2016 г: „Служители във всички клонове на правителството са замесени в корупционни практики, безнаказано.

Корупционните практики включват подкупи, конфликт на интереси, сложни схеми за присвояване, нарушени поръчки, търговия с влияние. Сериозни твърдения за корупция са били проследени само след вътрешен или външен натиск.” По думите й това са теми, които не засягат само БСП или ГЕРБ. „Става дума за това как ще живеем, каква визия за бъдещето ще имаме, да имаме надежда, а не да бягаме от тази държава”, каза още тя.

Елена Йончева коментира ревизията на приватизацията у нас: „Дали ревизирането на сделките от приватизацията ще върне тези активи на държавата? Дали по някакъв начин ще бъде възстановена справедливостта, защото  не е тайна, че голяма част от приватизацията не беше справедлива.

Тя беше отчасти криминална. Дали ще се случи тази ревизия или ще се използва за разправа с политически опонент? Всички юрисити, които се изказаха по темата, заявиха, че няма механизъм, по-който тези активи да бъдат върнати в държавата. Такава е реалността”.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!