FacebookGoogle+

Ерменков за доклада на КЕВР: Независимостта на един орган не означава, че от него нищо не зависи

Ерменков за доклада на КЕВР: Независимостта на един орган не означава, че от него нищо не зависи

„Оценката на доклада на КЕВР, която даваме е лоша.

Това не ни дава основание да го подкрепим. Независимостта на един орган не означава, че от него нищо не зависи.“ Това заяви народният представител от левицата Таско Ерменков. По думите му има няколко основни аргумента за лошата оценка на доклада. На първо място той отбеляза, че не се посочват съществуващи проблеми в системата и има опит да се премълчи липсата на сътрудничество между КЕВР и изпълнителната власт, особено в областта на т. нар. водна реформа.


„Допълнително все още продължават да лисват критериите, по които КЕВР ще вземе решение дали да разрешава продажбата на енергийни дружества от стратегическо значение“, каза още той. Според него не на последно място левицата няма да подкрепи доклада, защото в него не са отразени мерките, които комисията е предприела по отношение на съмненията за манипулация на продажбите на независимата енергийна борса. В резултат на това, в доклада липсват не само изводи, но и предложения как да бъде подобрена работата в следващите години, заключи Таско Ерменков.

Манол Генов: КЕВР е съучастник в неслучващата се ВиК реформа 

„Повече от година Законът за ВиК операторите събира прах някъде. Да не би икономически интереси да го държат на рафтчето, за да не се случи тази реформа във ВиК сектора?“ Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Манол Генов по време на дебатите по доклада за работата на КЕВР за 2018 г. Той добави, че КЕВР е съучастник в неслучващата се ВиК реформа. „Би трябвало КЕВР да имат по-активна позиция и да кажете ясно дали има комуникация с МРРБ, защото реформата трябва да се извърши от министерството“, каза още Генов. Народният представител коментира, че никой не дава отговор и на въпроса- откъде ще дойдат парите за реформа във ВиК сектора. Той уточни, че за да бъде тя ефективна, ще са нужни 12-14 млрд. лв. и добави, че оперативните програми могат да обезпечат 20%-30% от средствата. „Откъде ще дойдат останалите средства, по какъв механизъм ще стане това финансиране“, попита още Манол Генов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!