«
»
FacebookGoogle+

Жельо Бойчев: Бойко Борисов или лъже, или не за това място

Жельо Бойчев: Бойко Борисов или лъже, или не за това място


Вижте видеообръщението на БСП от Таско Ерменков и Жельо Бойчев „Това, което с колеги народни представители видяхме в секретното деловодство на Народното събрание, е поредната подигравка на министър-председателя Борисов с всички българи. Беше ни предоставен един хвърчащ лист без подпис и печат, с информация, която няма никакво основание да бъде класифицирана“.

Това каза зам.-председателят на ПГ на БСП Жельо Бойчев пред журналисти в парламента по повод цитирания от премиера документ за източниците на финансиране на сделката за ЧЕЗ. Той заяви, че настоява този документ да бъде разсекретен, за може да бъде използван на заседанието на комисия по енергетика утре. „Настояваме на това заседание да бъде поканено и ръководството на Българска банка за развитие, за да обясни- защо излъга, че няма никакво отношение към покупко-продажбата на ЧЕЗ“, заяви още Бойчев.


Той бе категоричен, че след като ББР стои зад купувача на ЧЕЗ, това означава, че правителството на Бойко Борисов стои зад Гинка Върбакова. „През 2004 г, когато беше продаден, по времето на правителството на НДСВ, БСП бе единствената партия, която се противопостави на тази продажба. По времето на първото правителство на Борисов, когато бяха продадени 33%, с които държавата трябваше да осъществява своя контрол върху ЧЕЗ, БСП отново бе единствената, която каза, че ЕРП трябва да останат държавни“, припомни народният представител Таско Ерменков.

Той заяви, че БСП иска правителството да си свърши работата и премиерът да престане да се подиграва с българите. „Искаме сделката да бъде прекратена и след това държавата да си влезе в правомощията и да купи ЧЕЗ обратно, на пазарен принцип“, категоричен бе Таско Ерменков.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!