«
»
FacebookGoogle+

Жельо Бойчев: България е блато на корупция, в което потъваме постоянно

Жельо Бойчев: България е блато на корупция, в което потъваме постоянно
„С вота на недоверие БСП има смелостта да покаже проблемите и да поиска тяхното решение”.

Това каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев пред БТВ. Той добави, че един от основните акценти  в мотивите на левицата е изразходването на публичните средствата.

„Там са всичките обществени поръчки. Там е санирането, което е емблематичен пример”, обясни той.  Бойчев припомни, че цените, с които започна програмата за саниране са се променяли два пъти.

„Актуализациите на договорите и цените за строителството на магистрали също са част от проблема, в тях имаше мотиви като- преовлажнени почви, тресавища, свлачища”, обясни още народният представител.

Той заяви: „България е блато на корупция, в което потъваме постоянно.“ Бойчев бе категоричен, че ремонтът на НДК е събирателен образ на провеждането на обществена поръчка у нас.

Той добави, че в здравеопазването също има корупция. „Дори министър Горанов каза, че в здравеопазването се краде. Проблемът е, че правителството не се бори с корупцията в здравния сектор, а обслужва големите частни интереси”, категоричен бе народният представител.

Бойчев отбеляза, че потенциалът за растеж на българската икономика е много по-голям, но заради корупцията чуждестранните инвестиции постоянно намаляват.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *