FacebookGoogle+

Жельо Бойчев: България има нужда от разговор за корупцията

Жельо Бойчев: България има нужда от разговор за корупцията#България
 има нужда от промяна. Има нужда от разговор за корупцията и злоупотребата с власт. Ние ще го изнесем с искания вот на недоверие.”

Това заяви в „Денят започва“, сутрешен блок, БНТ1 зам.-председателят на ПГ на #БСПзаБългария Жельо Бойчев.

Той добави, че откакто е сформирано това управляващо мнозинство сме свидетели на постоянни скандали.


„Още в самото начало при сформирането на правителството се започна със скандални назначения, защото политиката им не е поставена на принципна основа с ясна законодателна програма.

При тях има разпределяне на власт”, каза Бойчев.

Народният представител добави, че целта на БСП на предстоящите разговори с другите опозиционни партии е да получи максимална подкрепа на предстоящия вот на недоверие.

Той обясни, че дори в мнозинството има депутати, които осъзнават проблемите на страната с корупцията и злоупотребата с власт.

„Първата ни цел е да направим много съдържателни мотиви за вота. Те да са основен елемент от разговора.

Ще започнем дебат на тази тема”, заяви Жельо Бойчев. Той припомни, че предстои гласуване на републиканския бюджет.

„Стотици милиони лева не влизат в хазната. Това е първата тема за разговор за бюджета. Втората е – как се харчат парите?”, посочи Бойчев.

Народният представител беше категоричен, че на второто четене на бюджета, от „#БСП за България” ще бъдат направени много предложения.

Няма такава държава в Европа, която да облага минималните доходи”, каза Жельо Бойчев. Той се съгласи, че проблемите са трупани през годините, но на това трябва да се сложи край с промени на системите, защото наливането „пусто в празно“ няма да доведе до резултат.

„Виждаме нервността на ГЕРБ от нашите предложения и разбираме, че сме на прав път”, категоричен беше народният представител.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Широка подкрепа за вота на недоверие

„#България има нужда от промяна. Има нужда от разговор за корупцията и злоупотребата с власт. Ние ще го изнесем с искания вот на недоверие.” Това заяви в "Денят започва", сутрешен блок, БНТ1 зам.-председателят на ПГ на #БСПзаБългария Жельо Бойчев. Той добави, че откакто е сформирано това управляващо мнозинство сме свидетели на постоянни скандали. „Още в самото начало при сформирането на правителството се започна със скандални назначения, защото политиката им не е поставена на принципна основа с ясна законодателна програма. При тях има разпределяне на власт”, каза Бойчев.Народният представител добави, че целта на БСП на предстоящите разговори с другите опозиционни партии е да получи максимална подкрепа на предстоящия вот на недоверие. Той обясни, че дори в мнозинството има депутати, които осъзнават проблемите на страната с корупцията и злоупотребата с власт.„Първата ни цел е да направим много съдържателни мотиви за вота. Те да са основен елемент от разговора. Ще започнем дебат на тази тема”, заяви Жельо Бойчев. Той припомни, че предстои гласуване на републиканския бюджет. „Стотици милиони лева не влизат в хазната. Това е първата тема за разговор за бюджета. Втората е – как се харчат парите?”, посочи Бойчев. Народният представител беше категоричен, че на второто четене на бюджета, от „#БСП за България” ще бъдат направени много предложения. Няма такава държава в Европа, която да облага минималните доходи”, каза Жельо Бойчев. Той се съгласи, че проблемите са трупани през годините, но на това трябва да се сложи край с промени на системите, защото наливането "пусто в празно" няма да доведе до резултат. „Виждаме нервността на ГЕРБ от нашите предложения и разбираме, че сме на прав път”, категоричен беше народният представител.Цялото интервю на Ivo Nikodimov с Жельо Бойчев вижте тук – https://goo.gl/121QT3

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 3 ноември 2017 г.


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!