Жельо Бойчев: Внасяме сигнал до прокуратурата да разследва министъра на икономиката за случая „ЕМКО“

Жельо Бойчев: Внасяме сигнал до прокуратурата да разследва министъра на икономиката за случая „ЕМКО“

БСП ще бъде съпричастна с усилията на служителите да запазят работните си места

„БСП ще бъде съпричастна във вашите усилия да запазите работните си места.

Ще настояваме за ясен отговор от българското правителство как и по какъв начин подкрепя българската оръжейна индустрия, как се защитава българският икономически интерес.

Не сте сами в тази битка“. Това заяви зам.-председателят на „БСП за България“ Жельо Бойчев пред събралите се десетки протестиращи служители в „Емко“.

„Ние ще внесем сигнал до българската прокуратура да разследва действията на министъра на икономиката“, допълни той. Бойчев подчерта, че правото на труд е конституционно гарантирано в нашата страна и никой не може да го отнеме.

„Ние ви изслушахме, когато бяхте пред Народното събрание. Поехме ангажимент да поставим вашите въпроси пред министъра на икономиката.

Поискахме и се състоя такова изслушване в комисията по икономическа политика. Това, което не мога да разбера до момента е защо българското правителство отказва диалог с българските работници.

Защо никой не излиза и не ви дава отговор на тези въпроси“, посочи народният представител.

Той уточни, че става въпрос за труд, работни места и семейства на много хора. Бойчев заяви, че народни представители от БСП са се присъединили към инициативната група, за да помогнат тя да влезе в МС.

„Защото това е Министерският съвет на Република България. Никой няма право да спира българските граждани да поставят своите въпроси там. Ние ще бъдем с вас до край“, категоричен е Жельо Бойчев. / bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!