«
»
FacebookGoogle+

Жельо Бойчев: Защо управляващите не изпълняват препоръките на ДАНС?

Жельо Бойчев: Защо управляващите не изпълняват препоръките на ДАНС?
Контрабандата не може да бъде технически проблем

„Защо управляващите не изпълняват препоръките на ДАНС? Има доклад на ДАНС от 12.07.2016 г. и разбираме, че  редица от най-основните препоръки продължават да не бъдат изпълнени?”

Този въпрос отправи зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев от парламентарната трибуна към финансовия министър Горанов по повод доклада на ДАНС относно проверката на информационната система, която трябва да следи търговията с горива.


Жельо Бойчев обясни, че ПГ на „БСП за България” настоя този доклад на ДАНС да бъде разсекретен. „Изводите в доклада бяха, че Информационната система на Агенция Митници е уязвима към въздействия. След анализ на хард диска на операторската машина, се констатитаха значителни проблеми, които поставят под съмнение достоверността и точността на данните.

Има признаци, че съдържанието, съхранявано на магнитен носител, е изтрито. Същестува заплаха за финансовата и икономическа сигурност на страната. Налице са признаци, че служители на Агенция Митници са изменили съдържанието, с цел прикриване на извършвани манипулации в системата”, позова се на доклада Бойчев и заяви, че това не са твърдения на БСП.

Той добави, че по време на изслушването в НС управляващите са се опитали да твърдят, че става въпрос за технически проблеми. „Аз не приемам това. Контрабандата не може да бъде технически проблем. Има я само тогава, когато е налице покровителство от най-високи административни и политически нива”, посочи зам.-председателят на ПГ.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!