FacebookGoogle+

Жельо Бойчев: Най-големият провал на ГЕРБ е борбата им с корупцията

Жельо Бойчев: Европредседателството не може да бъде параван и индулгенция за правителството

„ГЕРБ се провалиха в борбата с корупцията. Това е най-големият провал на тяхното управление.

Започваме разговори по подготовката на мотивите на вота на недоверие. Корупцията е във всички сфери и ощетява всеки един български гражданин.”


Това каза по БТВ зам.-председателят на „БСП за България” Жельо Бойчев. Той добави, че корупцията срива доверието на хората в институциите и ощетява приходната част в бюджета.

„Всеки ден ГЕРБ говорят за борба с контрабандата и корупцията, а като погледнете статистиката, виждате, че приходите от ДДС и акцизи намаляват, като относителна част от БВП”, каза народният представител.

По думите му в момента няма поръчка за голям инфраструктурен проект и да не се знае кой я печели.

„Ние искаме правова държава и върховенство на закона. Докато ГЕРБ е на власт, това няма как да се случи. Целта им не е да има правила за всеки, а да управляват съдебната система с SMS-и и по други начини да натискат съдиите.

Няма как да има борба с корупцията, докато ГЕРБ са на власт”, категоричен бе Бойчев.

Той попита каква пречка са имали ГЕРБ за ефективна борба с корупцията, след като толкова години имаха абсолютна власт?

Народният представител поясни, че идеята на БСП не е управляващата партия да бъде сменена и на нейно място да дойде друг, който да прави същото.

„Ние искаме да започне отвоюване на държавата, да направим така, че обществото да повярва, че може да има възмездие спрямо хората, които са злоупотребили с власт и че може да има справедливост”, каза зам.-председателят на „БСП за България.”

Помолен да коментира призивът на премиера, че с искането на вот на недоверие в този момент, БСП застрашавали европредседателството, Бойчев попита кога точно да бъде искан вотът?

„Да идем да питаме Борисов, кога ти е най-удобно да го искаме тоя вот на недоверие, за да не ти пречим?

Ако го искаме сега, саботираме европредседателството, ако е по време на самото европредседателство – рушим авторитета на България пред чужденците.

Ние носим отговорност пред българските граждани и дължим този разговор пред тях”, обясни народният представител от левицата.

Той заяви, че европредседателството не може да бъде параван и индулгенция.

Бойчев попита, какво се очаква от българската опозиция по време на европредседателството – да се усмихва и да участва в снимки?

”От опозицията се очаква да застане зад интересите на гражданите”, отсече Бойчев.

Той обясни, че страната се нуждае от радикална промяна, заради големите неравенства в обществото.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Най-големият провал на ГЕРБ е борбата им с корупцията

„ГЕРБ се провалиха в борбата с корупцията. Това е най-големият провал на тяхното управление. Започваме разговори по подготовката на мотивите на вота на недоверие. Корупцията е във всички сфери и ощетява всеки един български гражданин.” Това каза в предаването Тази събота и Тази неделя зам.-председателят на #БСПзаБългария Жельо Бойчев. Той добави, че корупцията срива доверието на хората в институциите и ощетява приходната част в бюджета. „Всеки ден #ГЕРБ говорят за борба с контрабандата и корупцията, а като погледнете статистиката, виждате, че приходите от ДДС и акцизи намаляват, като относителна част от БВП”, каза народният представител. По думите му в момента няма поръчка за голям инфраструктурен проект и да не се знае кой я печели. „Ние искаме правова държава и върховенство на закона. Докато ГЕРБ е на власт, това няма как да се случи. Целта им не е да има правила за всеки, а да управляват съдебната система с SMS-и и по други начини да натискат съдиите. Няма как да има борба с корупцията, докато ГЕРБ са на власт”, категоричен бе Бойчев.Помолен да коментира призивът на премиера, че с искането на вот на недоверие в този момент, #БСП застрашавали европредседателството, Бойчев попита кога точно да бъде искан вотът? „Да идем да питаме Борисов, кога ти е най-удобно да го искаме тоя вот на недоверие, за да не ти пречим? Ако го искаме сега, саботираме европредседателството, ако е по време на самото европредседателство – рушим авторитета на България пред чужденците. Ние носим отговорност пред българските граждани и дължим този разговор пред тях”, обясни народният представител от левицата.Цялото участие на Жельо Бойчев може да видите тук – https://goo.gl/yejKR5

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 5 ноември 2017 г.


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!