FacebookGoogle+

Жельо Бойчев: Предложението за номинация на Томислав Дончев показва тежката управленска криза на ГЕРБ

Жельо Бойчев: Предложението за номинация на Томислав Дончев показва тежката управленска криза на ГЕРБ

Всеки ден, в който продължава да управлява това правителство, е пагубен за страната

„За пореден път става явна управленската криза в това правителство. Явно господин Борисов има универсални министри”. Това заяви пред журналисти в парламента говорителят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛАГРИЯ Жельо Бойчев.


Той припомни, че другият вицепремиер Меглена Кунева от отговарящ за европейските политики е станала министър на образованието, а сега друг вицепремиер – Томислав Дончев, който отговаря за координацията и усвояването на европейските средства, се предлага да стане министър на социалната политика.

„Последният път, когато Томислав Дончев беше предлаган за министър на финансите, правителството падна. Нещо ми напомня, че сме в такава ситуация и сега”, заяви народният представител от БСП.

На въпрос дали ПГ на левицата ще подкрепи кандидатурата на Томислав Дончев, Бойчев попита как БСП може да гласува „ЗА“ правителството на Борисов? Народният представител от БСП заяви, че това че един вицепремиер по европейски политики се прави на социален министър, е съмнително дали е оценка за тяхната добра работа и дали по-скоро не е оценка за непостигнати резултати.

„По никакъв начин не можем да подкрепим едно правителство, което провежда такъв тип социална политика – замразяване на всички социални плащания, провал в пенсионната реформа. Всеки ден на власт е вреден за страната ни. Това е парламентът на пазарлъка и на сделката и те сега ще започнат. Всеки ден, в който продължава да управлява това правителство, е пагубен за страната”, заключи Бойчев.
Източник: bsp.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!