«
»
FacebookGoogle+

Жельо Бойчев: Приемаме етичен кодекс за депутатите от БСП, защото личният пример е най-силен

Жельо Бойчев: Приемаме етичен кодекс за депутатите от БСП, защото личният пример е най-силен
Правителството разпределя парите за общините субективно, затова България се движи на различни скорости

„В политиката най-силен е личният пример, който даваш. БСП си постави преди време цел, като показа, че може да промени себе си, може да носи отговорност и за България.“

Това каза по БНТ народният представител от БСП за България Жельо Бойчев по повод решението на левицата да приеме етичен кодекс за депутатите си. По думите му, би било добре всички народните представители да следват етична рамка. Той добави, че всяко действие на депутатите трябва да е пример, а не обратно-  да руши доверието в институциите.


„Парадокс е, че в момента ние, като опозиция, задаваме тона на работа на Народното събрание със законодателни инициативи, предложения за решения на парламента. Ние задаваме тона му. Няма съмнение, че сме опозиция, но основната задача е да очертаем алтернативата на управлението”, каза още Бойчев.

Жельо Бойчев обясни, че темата за Националната сигурност не е единствената, която е във фокуса на левицата за намиране на решения. Като други основни, той посочи здравеопазването, образованието и демографската катастрофа. „Ако с политики не преодолеем демографската катастрофа, обричаме България.

Затова политиките за образованието и здравеопазването също се отнасят към този проблем. България губи годишно по 50 000 българи, изтича ни потенциалът зад граница и ние имаме отговорност да вземем правилните решения за решаване на проблема. Ако сега не ги вземем, след време ще е късно и ще носим отговорност пред идващите поколения”, посочи Жельо Бойчев.

По повод заявлението на БСП, че внася жалба до Конституционния съд, с която иска отмяна на текстове от Закона за публичните финанси, Бойчев обясни, че решението е взето, защото България се движи на няколко скорости.

По думите му, на семинара на левицата в Боровец, кметовете от БСП са били категорични, че София е на една скорост на развитие, областните градове – на друга, а по-малките населени места – на трета.

„Имаме и двоен аршин на правителството спрямо общините. Ако живееш в община, на която кметът е избран от БСП, тя бива ограничавана с финансиране, достъп до европейски програми. Всички граждани в България трябва да са с равни права”, посочи още Жельо Бойчев
Източник: bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!