Жельо Бойчев: Скандалът с НДК е пример за цялото управление на ГЕРБ

Жельо Бойчев: Скандалът с НДК е пример за цялото управление на ГЕРБ
Жельо Бойчев: Изумен от това, което се е случвало в НДК, от казаното и от министрите на парламентарната комисия, която разследва казуса.

Не може да има министър и вицепремиер, който да казва в комисията, че е искал бизнес- план, оздравителен план, финансова информация за дружеството  и това да е отказвано.

В коя държава се случва това нещо?”

Това каза по Нова телевизия, народният представител на ПГ „БСП за България” Жельо Бойчев.

Той поясни, че вицепремиерът Томислав Дончев е споделил, че 3 или 4 пъти е искал бизнес- план от НДК. През 2015 и 2016 година загубите на емблематичната за България сграда са 8,3 млн.лв и 9,6 млн. лв., а само до май тази година натрупаните загуби са 3,4 млн.лв, поясни Бойчев.

„За две години загубите са над 21 млн.лв., а хората, които са ръководили НДК преди това твърдят, че по сметките е имало оставени 5 или 6 милиона лева.

Големият въпрос, който виси е – коя сила и защо върна на поста директор на НДК Мирослав Боршош, след като министри са били информирани за злоупотреби”, каза още народният представител.

Той обясни, че е доволен, че и ГЕРБ са подкрепили искането на „БСП за България” на следващото заседание на парламентарната комисия да бъдат извикани за изслушване и изпълнителните директори и председателите на Съвета на директорите на НДК до 2016 година.

„Защото документите, са подписани от тези хора. Те са принципали на обществената поръчка за ремонта, съгласувателните писма, разпоредбите с финансовите средства и пр.

Държа да им задам много въпроси, но най-вече да питам г-н Боршош, кой му е оказвал натиск”, отбеляза Жельо Бойчев. Народният представител сравни грандиозния скандал с НДК- с управлението на ГЕРБ.

„Това е една фасада, като се разровиш- започват да излизат нагласени обществени поръчки, злоупотреби с разходването на средства”, каза Жельо Бойчев.

Той заключи, че следващата седмица ще е особено интересна заради информацията, която се очаква от директорите на НДК до 2016 година.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!