Жельо Бойчев: Шуробаджанащината е модел на ГЕРБ, който се предава от избор на избор

Жельо Бойчев: Шуробаджанащината е модел на ГЕРБ, който се предава от избор на избор

Жельо Бойчев: ГЕРБ върнаха страха да споделяш свободно мнение

„Шуробаджанащината е модел на ГЕРБ. Нашият стремеж е да го покажем и да се противопоставим на този феодален принцип на развитие на българските общини.

Това е модел, който се възпроизвежда от избор на избор и използването на общинска и държавна власт за печелене на избори е нещо изключително порочно.” Това заяви по БНТ Жельо Бойчев от ПГ „БСП за България”.

Той бе категоричен, че случващото се в момента ни връща в изходна позиция, след 27 години от промените – в самото начало на прехода. „Върнахме се дотам, български журналисти да бъдат заплашвани от депутати от ГЕРБ и върнахте страха да се споделя мнение пред силните от деня, които управляват в момента.

Това е голяма опасност. Знам, че е благородно да се прощава, но това поведение на ГЕРБ стана рецидив”, отсече народният представител от левицата.

Той каза на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, че в момента се опитва да влезе в образ на „доброто ченге” спрямо премиера Борисов като призовава за консенсус. „Но във всички телевизионни предавания се допускат депутати от ГЕРБ, които влизат в конфликтни ситуации в конфронтационен дебат, като по този начин и малкото авторитет на парламента се срива”, обясни Бойчев.

„За ГЕРБ Европа е- да  идват европейски политици, да ги потупват по рамото, послушание и усвояване на средства”, каза депутатът от левицата.

„Ние искаме да имаме активна позиция в Европа, като страната ни да е в ядрото, а не в периферията”, добави той.

Жельо Бойчев каза още, че няма разцепление в редиците на ГЕРБ, защото депутатите им са единни и са зад Цветан Цветанов, „защото той владее партията на Борисов до съвършенство, докато  в БСП винаги е имало различни мнения”, заключи Бойчев.

Жельо Бойчев обясни, че президентът Румен Радев не е човек, на който да се диктува едно или друго решение. „ГЕРБ започнаха кампания срещу него”, каза той. Народният представител определи председателя на ПГ  на ГЕРБ не като беквокал, а като „първа цигулка”. / bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!