Жельо Бойчев: 60 000 на Бузлуджа поискаха друг път за България

Жельо Бойчев: 60 000 на Бузлуджа поискаха друг път за България
ГЕРБ предават всички в името на властта. Вотът на недоверие е неизбежен

„На Бузлуджа присъстваха близо 60 000, като аз лично почувствах много емоция сред тези хора. Защото ние говорихме за България, която обичаме. На страната ни трябва да бъде даден друг път за развитие и хората трябва да повярват, че съдбата им е в техните ръце.” Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев по БТВ. По думите му на Бузлуджа са зададени и темите в обществения ни живот. „На преден план бе изведена борбата с корупцията”, обясни той.

ГЕРБ предават всички в името на властта

„Ние сме последователни в нашите ангажименти и с принципни позиции, които поехме към избирателите и това е факт от парламентарната ни работа – с нашите действия и законодателната ни програма. А ГЕРБ, в името на властта, ги предадоха”, категоричен бе Жельо Бойчев.

Неизбежен е вотът на недоверие

„Цялото правителство се тресе от скандал след скандал, злоупотреба след злоупотреба. Те отстъпват от всичките си обещания. С тази своя политика е неизбежен вотът на недоверие към тях”, категоричен бе Бойчев и обясни грешките на управляващите. „Да вземем последната седмица – няма някой, който да не са излъгали. В сектор „Сигурност” вижте мотивацията на служителите и можеш ли да решиш проблемите без служителите да бъдат мотивирани?”, обясни една от грешките той. Бойчев допълни, че вече три месеца управляващите нямат нито управленска, нито законодателна програма, както и липсата на борба с корупцията.

„Ние искаме да предложим такъв орган за борба с корупцията, който да олицетворява баланса и разделението на властите,  а не това, което ГЕРБ предлагат – председателят му да се назначава от Министерски съвет. Не може изпълнителната власт да разследва сама себе си”, посочи зам.-председателят на ПГ. Бойчев каза също, че е нормално този орган да е максимално отдалечен от властта и президентската институция е тази, която се избира от хората и носи доверие.  / bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!