«
»
FacebookGoogle+

Жените социалистки в БСП: Доказали сме се във всички сфери на живота

Жените социалистки в БСП: Доказали сме се във всички сфери на живота
През 2019 ще работим за преодоляване насилието над жени

На разширено заседание, с участието на областните координатори и председателите на клубове от страната,  дейността си за 2018 година отчете Обединението на жените социалистки в БСП. В словото си председателят на ОЖС Катя Николова акцентира върху дейността на социалистките по двете основни теми- Националната инициатива “

Повече жени в политиката“ за равнопоставеност при представяне на двата пола в листите за общински съветници на местни избори 2019 и темата за борбата против насилието над жените. Отчетено бе, че отговорно и с много предложения, жените-социалистки са се включили в обсъждането на проекта „Визия за България“.


„Надяваме се, че идеите и инициативите, споделени от нас, ще допринесат за задълбочаване на предложените политики, защото „Визия за България“ е посоката, перспективата и надеждата на хората за развитие на страната и просперитета на обществото“, сподели Катя Николова. Народният представител Дора Янкова допълни, че ролята на жените в БСП е да работят убедено и целенасочено, за да може Визията да се реализира в българските общини и за да се подобри живота на  хората. „Жените са се доказали във всички сфери на живота, завоювали се своето достойно място в местната власт“, заяви тя.

„Ние имаме достатъчно добри представители в общинските съвети по места, кметове на села и общини и нашата роля е да популяризираме техните действия и предложените от тях добри инициативи.

Да направим така, че техният брой да се увеличи“, продължи Янкова. Тя обясни, че 2019 ще бъде много динамична и интересна, с акцент в работата върху темите за преодоляване насилието над жени, подготовката ни за избори за органи на местното самоуправление и намирането във всяко населено място на жените лидери. „Жените сме се доказали  пред обществото като знаещи и можещи, с енергия и старание, работещи за решаване проблемите на хората“, заключи народният представител.

С поздравление към жените социалистки се обърна и лидерът на софийската организация на БСП Калоян Паргов. Обединението на жените социалистки поздравиха новоизбрания лидер на ПЕС Сергей Станишев и Зита Гурмай, която отново е  председател на ПЕС – жени.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!