«
»
FacebookGoogle+

Жителите на Бяла към БСП: Искаме държавна грижа за малките населени места

Жителите на Бяла към БСП: Искаме държавна грижа за малките населени места

„Има нужда от държавна грижа за малките населени места – във всяко населено място да има медицинско лице, полицай, училище, детска градина и добра транспортна мрежа“.

Тези искания отправиха гражданите на гр. Бяла, Варненско към народните представители от ПГ на „БСП за България“ по време на представянето на „Визия за България“. Те подчертаха, че друг важен за тях проблем е да се извърши комасация на земята.


Народният представител Донка Симеонова заяви, че „Визия за България“ е грижа за всеки човек и се стреми да отговори на тези проблеми на българските граждани. В сферата на образованието тя подчерта, че левицата иска съвременно и достойно образование, мислещи ученици и мотивирани учители.

„Искаме децата ни да учат в България и да се реализират тук“, каза още тя. Народният представител Тодор Байчев заяви, че по отношение на сигурността в момента  правителството търпи сериозна критика.

„Ние сме за промяна на модела на работа на МВР и повишаване на потенциала и квалификацията на служителите, с цел справяне с криминогенната обстановка. Справяне с дребната битова престъпност, която е бич за нашето общество“, каза още той. Депутатът Румен Георгиев подчерта, че България има нужда от нова цялостна селскостопанска политика, политика за поземлените отношения и ефективното разпределение на евросредствата в сектор Земеделие.

„Държавата трябва да създаде стимули и механизми за насърчаване на отглеждането на земеделски култури и преработка на първични продукти с висока добавена стойност“, коментира той.  Депутатът Чавдар Велинов заяви, че основната цел на Визията е да смени порочния модел на управление. По думите му това може да стане като се променят основните сфери, касаещи живота на хората.

„Визия за България“ е разговор за бъдещето на страната ни. Това заяви Вяра Емилова, член на ИБ на НС на БСП в гр. Девня при представянето на Визията. Тя подчерта, че цел на пътуването на народните представители из страната е да се направят и регионални визии. Емилова призова присъстващите да помогнат, заедно, да се изготви и визия за Девня. Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров представи Визията на левицата в частта икономика, доходи и здравеопазване. Депутатът Николай Бошкилов отговори на въпросите на присъстващите, свързани с  регионалната политика и образованието и представи предложенията на левицата в тази сфера.  На поставените въпроси отговаря и народният представител от Варна Георги Андреев.

Като основни проблеми гражданите посочиха ниските доходи, демографската криза, липсата на сигурност в малките населени места, повишаването на цената на водата, пречките пред развитието на икономиката

В Долни Чифлик основните въпроси, които отправиха гражданите към представителите на левицата бяха свързани с дейността на Здравната каса, съдържанието на учебниците, по които учат българските деца и достъпът до качествено здравеопазване, феодализирането на общините, управлявани от ГЕРБ.

Народният представител Йордан Младенов заяви, че икономиката е основен стълб във „Визия за България“. „Няма ли добре развита икономика, няма да има средства и за социални услуги“. Депутатът Иван Ибришимов подчерта пред събралите се нуждата да върнем държавата в здравеопазването и тя да стане основен регулатор там.

Народният представител Кристина Сидорова наблегна на важността и нуждата от реформа в българското образование. Като основни проблеми, които трябва да бъдат решени, тя посочи подмяната на българската история, създаването на един учебник по един предмет със съдържание, което да е съобразено с възрастовите и психологическите особености на децата.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!