Жители на Брезник към депутатите от БСП: Върнете справедливостта на хората, защото държавата е абдикирала

Жители на Брезник към депутатите от БСП: Върнете справедливостта на хората, защото държавата е абдикирала
Христо Проданов: С „Визия за България“ ще променим порочния модел на управление

На среща със зам.-председателя на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов и народните представители Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев, жители на община Брезник призоваха социалистите да върнат справедливостта и сигурността на хората.

Жителите на общината обясниха, че държавата е абдикирала от всичките си задължения и не просто не мисли за хората, а напълно ги е забравила. „Кражбите и престъпленията в селата са ежедневие, няма къща, в която да не е влизано с взлом поне веднъж, а управляващите говорят, че държавата е сигурна. Ние дори в собствените си домове не чувстваме никаква сигурност, какво остава за улицата“, коментираха те.

Жителите на Брезник и околните села дадоха своите предложения за допълване на „Визия за България“ в разделите, свързани със  селското стопанство, здравеопазването и демографията.

Те добавиха, че здравеопазването в малките общини е на нивото, каквото е било преди век и адмирират желанието на левицата за промяна. Брезничани казаха още, че подкрепят идеята на БСП за плащане на земеделските субсидии, не на декар, а на килограм събрана продукция. „Големите арендатори взимат субсидии за земята, която обработват, а след това реколтата остава по нивите, защото парите са прибрани, а друго не ги интересува. Радваме се, че Визията на БСП предлага промяна на този модел“, казаха още жителите на община Брезник.

„Българските граждани искат смяна на модела на управление в страната. „Визия за България“ предлага промяна на този порочен модел на управление. Тя е изготвена на базата на Конституцията и документите на БСП“. Това каза по време на срещата с жители на Брезник зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Христо Проданов. Той коментира, че с Визията левицата иска да върне правата на гражданите. „Всеки един български гражданин има право на достъп до здравеопазване. В последните години, обаче, това право на хората е отнето. Мерките във Визията, ще превърнат здравеопазването от търговия в социална функция, каквото всъщност трябва да е“, каза още Проданов. Народният представител представи приоритетите на документа и в сферата на образованието. По думите му основната политика на правителствата на Борисов е да даде на децата и младите хора, колкото се може по-малко знания и култура. „БСП не само ще промени това, но с предложенията за един учебник по предмет, еднакви условия във всички училища и премахването на делегираните бюджети, ще направи образованието достъпно и качествено за всички деца на България“, заяви Христо Проданов.

Народният представител Станислав Владимиров представи накратко предложенията на БСП във „Визия за България“. Той обясни, че ако оставим икономиката да се развива така, както през последните 30 години, ще продължаваме да сме на последно място във всички класации. Владимиров добави, че затова Визията предлага държавата да има водеща роля  във важните за хората отрасли – енергетика, машиностроене, пощенски и комунални услуги. „Без чуждестранни инвестиции, обаче, икономиката ни не може да се развива, затова ние предлагаме преференции и намаляване на административната тежест за чуждестранните инвеститори, които искат да създадат работни места у нас“, каза още социалистът. Станислав Владимиров коментира, че развитието на икономиката е част от решаването на проблема с демографията.

„Младите специалисти ще остават в България, когато им предложим работни места, добри доходи, условия да създават семействата си тук, да отглеждат децата си и да закупуват жилища“, обясни още той. Владимиров каза още, че левицата предлага еднократна помощ за раждане на второ и трето дете на стойност 6400 лв., прогресивно подоходно облагане, обвързване на майчинството през втората година с минималната работа заплата. „Ако не започнем да изпълняваме тези мерки, след 30-40 години, вече няма да има за кого да го правим“, заяви народният представител.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!