«
»
FacebookGoogle+

Жители на Ихтиман подкрепиха данъчната политика на БСП, заложена във „Визия за България“

Жители на Ихтиман подкрепиха данъчната политика на БСП, заложена във "Визия за България"
Народните представители от ПГ на „БСП за България“ доц. Георги Йорданов, Румен Георгиев и Иван Ченчев се срещнаха с жители на Ихтиман.

Те зададоха своите въпроси и дадоха предложения за допълването на „Визия за България“. Хората заявиха, че подкрепят предложенията на левицата  за новите ставки на данъците, особено за намаляването на ДДС върху хляба, детските стоки и лекарствата. Те заявиха, че предложените от БСП промени в сферата на здравеопазването са изключително важни, защото дори в населени места близо до столицата няма адекватно здравеопазване, а профилактиката отсъства от години.

„На срещите в страната темата за здравеопазването е тази, която вълнува най-много хората. Кабинетът Борисов 1 открадна милиард и половина от НЗОК. Кабинетът Борисов 2 въведе лимитите, и рязко ограничи възможността за лечение, освен ако не си платиш в частна болница. Борисов 3 иска да запълни дупка от 864 млн. лв. в НЗОК, които ще дойдат от вашия джоб. Няма как, ние от БСП, да се съгласим с това“.


Това заяви народният представител доц. д-р Георги Йорданов по време на срещата. Той обясни, че управляващите искат да вдигнат здравната вноска с 2%, което е 12 лв, освен това, всеки постъпващ с болница, трябва да плати 15% от съответната пътека, което е минимум 115 лв.

„Когато си с пенсия от 200 лв, а хлябът поскъпна двойно, ти можеш да си платиш само сметките, да си купиш хляб, за лечение- дума не може да става. Това е геноцид над народа в най-чиста форма. В един момент ще могат да се лекуват само богатите. Това ще доведе и до фалит на всички общински и голяма част от областните и държавните университетски болници“, каза още народният представител.

Той добави, че ГЕРБ предлагат капитализъм от най-чист вид в здравеопазването. „Около 2.5 милиона няма да могат да се лекуват. Явно това е целта на управляващите. Ние искаме здравноосигурените лица да не плащат и стотинка за лечението си, дори в болниците. Парите за здравеопазване стигат, но трябва да спрем кражбите и да завишим контрола над разходването им“, каза още народният представител. Георги Йорданов добави, че е нужно създаването и на регианални визии, които да показват конкретните проблеми на всеки регион и населено място

Народният представител Румен Георгиев  обясни, че “ Визия за България“ е стратегически проект, който след Конгреса ще се превърне в програма, с която БСП ще управлява дългосрочно. „След 2007 година, в България се обърка изцяло политиката в аграрния сектор и се появиха няколко агроолигарси,  които държат голяма част от обработваемите земи в България, като най-ярките примери са в Добруджа. Всичкото зърно се товари на кораби и изнася за чужбина, а ние внасяме плодове и зеленчуци от други страни. Ние искаме българската страна да изхранва българския народ“, заяви Георгиев. Той каза, че заплащането на нашите производители е изключително ниско, те не са защитени от държавата. „Затова ние предлагаме справедливо и равно заплащане на всички земеделски производители в Европа, тъй като сме загубили над 10 млрд. лв и 500 000 работни места в земеделието“, каза още народният представител. Той коментира, че БСП е единствената партия, която може да върне държавата там, където й е мястото – на първите места в Европа по производство и качество на земеделската продукция.

„Визия за България“ дава поглед как трябва да се управлява България в дългосрочен план, за да излезем от тежката криза, в която страната ни се намира в момента“, каза народният представител Иван Ченчев. Той добави, че всичко, което е обещала левицата по време на предизборната кампания, е подготвено и внесено, като законопроекти, но  ГЕРБ не ги приемат. „Визията има още по-добри предложения, като основното е да вкараме повече държава във всеки един сектор. Защото пари има, но трябва да спрем бруталните кражби от управляващите, да спрем двойните стандарти и да разпределяне средствата справедливо между всички“, категоричен бе Иван Ченчев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!