FacebookGoogle+

Жители на с.Караисен потърсиха съдействие от Весела Лечева за възстановяване на напоителните системи

Жители на с.Караисен потърсиха съдействие от Весела Лечева за възстановяване на напоителните системи
Състоянието на каналите за напояване е сериозният проблем, който жители на село Караисен отправиха към Весела Лечева.

Народният представител от ПГ„БСП за България“ организира приемна за граждани в община Павликени, на която десетки души потърсиха решаване на проблемите им.

От селата Караисен и Росица повдигнаха стария въпрос с напоителните системи, които не са поддържани и не осигуряват нужната вода за земеделските производители. „Проблемът е сериозен, затова ми предстои среща в „Напоителни системи“ ЕАД , за да настоявам за решение.


От една страна- наистина са много малко стопанствата и съответно приходите от такси в дружеството са ниски. От друга- липсата на вода за поливане обезсърчава всяка възможност за отглеждане на зеленчуци и други култури, които се нуждаят от напояване. Така в цели райони на страната липсва поминък, а където земеделците са заложили на зърнени култури,  настъпва и обезлюдяване заради липсата на устойчива заетост през годината“, коментира Лечева. Възрастни хора отново поставиха въпроса за ниските пенсии.

От Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ коментираха с Весела Лечева възможността по проект училището да възстанови и обзаведе кабинети за професионална подготовка на учениците в областта на селското стопанство и земеделската техника.

От средното училище се надяват да получат средства и за подобряване на спортната база в училището. Те се похвалиха, че в срок вървят дейностите по мащабния проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в учебна сграда и работилница на гимназията.

Община Павликени защити проекта „Създаване на условия за модерни образователни услуги и осъществяване на качествено професионално образование в ПГАТ „Цанко Церковски“ гр. Павликени чрез подобряване на образователната инфраструктура“ и получи безвъзмездно финансиране в размер на  1 300 000 лева  по Оперативна програма „Региони в растеж“, казаха от училището.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!