FacebookGoogle+

Захарова: НАТО и досега не е посочил конкретни примери за „руска заплаха“

Захарова: НАТО и досега не е посочил конкретни примери за „руска заплаха"

В НАТО и досега не са формулирали конкретни примери за така наречената руска заплаха, която алиансът изтъква като причина за придвижването си на Изток, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в интервю за Sputnik, съобщава „Взгляд“ в сряда (20 юли)

„Хайде да назоваваме нещата със собствените им имена. А тяхното име е: приближаване на инфраструктурата на НАТО до руските граници. Струва ми се, че именно за това говорят открито и ясно натовците през последната година. Тоест те сами си измислиха руската заплаха и сега се опитват да й се противопоставят.


Затова не виждаме нито примери за тази заплаха, нито конкретни, така да се каже, реалистични цели, които да си поставят по неутрализирането й. И, честно казано, май никой друг не ги вижда“, каза Захарова.

„Едновременно с това виждаме, че има реална заплаха от страна на такива явления като международен тероризъм, организирана престъпност, стихийни бедствия, по които трябва да се работи и в които има потенциал за реално международно сътрудничество“, добави тя.

Говорителят на дипломатическото ведомство отбеляза, че вместо да се занимава с потенциалната заплаха от военен преврат в нейна страна-членка, каквато е Турция, НАТО си губи времето с „руската заплаха“.

„Къде беше в това време НАТО? Алиансът се занимаваше с мнимата руска заплаха. Снобски, без да обръща внимание на нищо друго, концентрирайки се изцяло върху една заплаха, която сами си измислиха, а после решиха да й се противопоставят.

Това е класически пример за погрешната насока на Северния алианс при противодействие на заплахите“,заяви Захарова,цитирана от RT.
Източник: blitz.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!