FacebookGoogle+

Захарова: Русия е виновна, че не поправя грешките на САЩ?

Захарова: Русия е виновна, че не поправя грешките на САЩ?
Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова във вторник (10 януари) коментира думите на шефа на Пентагона Аштън Картър, според когото Русия има „нулев“ принос за борбата с „Ислямска държава“ (ИД) в Сирия, съобщи RT.

На 8 януари в интервю за ТВ канала NBC News главата на министерството на отбраната на САЩ Аштън Картър заяви: „Русия не направи нищо срещу „Ислямска държава“, фактически нула“. На следващия ден (9 януари) директорът на ЦРУ Джон Бренън в интервю за ТВ канала CNN каза дословно следното:

„Ако тогава знаехме какво може да направи ИД по отношение на стремителния им ръст в Ирак, който след това се пренесе в Сирия, – бихме ли продължили в същата посока? Вероятно не. Трудно е да се направи оценка, но историята би тръгнала различно“. Ясно ли е? По логиката на американските военни Русия е виновна, че не поправя американските грешки“, написа Захарова във Facebook.


Според нея, ако се съди по тези изказвания, „то или ключовите представители на администрацията на Обама принципно не общуват един с друг […] или това е просто катастрофална глупост“. „Е, наистина, едното не изключва другото“, допълни Захарова.
Източник: bg.rbth.com

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!