«
»
FacebookGoogle+

Извънредно от Кремъл! Разкриха защо Путин няма да се види с Оланд

Извънредно от Кремъл! Разкриха защо Путин няма да се види с Оланд
Владимир Путин отмени посещение във Франция, тъй като то „отпадна от програмата му дейност“. Това заяви руският прессекретарят Дмитрий Песков.

В същото време френският лидер Франсоа Оланд заяви, че е готов да се срещне с колегата си в „по всяко време.“

„Президентът реши да отмени тази визита”, каза говорителят на Кремъл, имайки предвид планирано посещение в Париж на 19 октомври.


Според Песков, руският президент е трябвало да отиде във Франция заради „културни дейности” и да открие руски културен и духовен център.

„За съжаление, тези дейности отпаднаха от програмата му, така президентът реши, посещението му да бъде отложено”, поясни Песков.

Президентският говорител допълни, че Путин е готов да се срещне с Оланд в „удобни“ за времето.

След съобщението на Кремъл за отменяне на визитата Оланд посочи, че е готов да се види с Путин „по всяко време…, за да се способства за мира“.

„Диалогът с Русия е необходим, но той трябва да бъде твърд и честен“, каза Оланд от Страсбург.
Превод и редакция: БЛИЦ

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!