«
»
FacebookGoogle+

Илияна Йотова бе почетен гост на Крепостта на Кирилицата

Илияна Йотова бе почетен гост на Крепостта на Кирилицата Стефан Пройнов


На този светъл ден, на този празник в гр.Плиска се сътвори чудо на чудесата в едно духовно и земно, видимо и сакрално се сляха !

Пламенна реч държа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България и докато тя говори за 1300 годишнината на България в София разваляха паметника за 1300 години България и докато Йотова говори за Българското за Азбуката, за силата на Буквите и за Българската памет и паметниците един събарят, а други градят!

До нея бе Карен Алексанян един Арменец увековечил Буквите и азбуката ни, един арменец инвестирал много милиони в най-българското да покаже на нас и на целият свят от къде идва нашето четмо и писмо!

Много министри, депутати, политици, посланици и какви ли не гости не уважиха това грандиозно събитие за нас Българите забравили от къде е тръгнала България, забравили, че са обещали да направят път дори до тук, до храма на Българщината, но не забравили да дойдат и да се снимат пред телевизии и медии, но такива са политиците силни на обещания, слаби на дела !
Но да оставим регионалните болежки и нека днес всеки знае, че е открита Крепост на Буквите и не къде да е, а в старопрестолна Плиска, там от където е започнала България !

Там от където идваме и ние Българите като народ и нация !

Илияна Йотова, вицепрезидента на България, прочете пламенна реч за азбуката, словото и Буквите, реч от която няма как да не те побият тръпки какъв народ сме били, но и реч, с която мнозина ще я запомнят като патриотка и родолюбка, а не като политик !
Гордо до нея от страната на сърцето и бе Карен Алексянян, домакинът без който не би се сътворило това туристическо, духовно и сакрално чудо в Плиска ! Дни преди събитията в Бузлуджа Илияна Йотова намери време за Плиска, намери време за нас обикновените хора, за хората, които милеят за запазване на Българщината и за историята ни да бъде запазена такава каквато е от хилядолетия !
Стефан Пройнов в качеството си на член кореспондент на  bulpress.info бе на място по покана на Карен Алексанян  в  гр.Плиска !
Стефан Пройнов член кореспондент за Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *