«
»
FacebookGoogle+

Ирена Анастасова: Атакуват Елена Йончева заради възможността да бъде номинирана за евродепутат

Ирена Анастасова: Атакуват Елена Йончева заради възможността да бъде номинирана за евродепутат
От партийните организации в страната зависи кой ще е в евролистите

„Явно прокуратурата калкулира евентуално издигане на кандидатурата на Елена Йончева за евродепутат и затова точно в този момент повдига обвинението срещу нея. Явно депутатите от ГЕРБ, които сезираха прокуратурата също мислят, че ще има такава връзка.“

Това заяви пред БНР секретарят ПГ на „БСП за България“ Ирена Анастасова на въпрос, дали има връзка между повдигнатото обвинение срещу Йончева и възможността да бъде издигната за кандидат за евродепутат от БСП. Тя обясни, че кой ще бъде водач и кой ще бъде в листата на социалистите за вота на евроизборите зависи от номинациите на партийните оганизации в страната. „Ако ме питате за личното ми мнение, аз мисля, че и Сергей Станишев, и Елена Йончева имат място в евролистата“, каза Анастасова.


„На друг форум ще подредим евролистите“, обясни процедурата народният представител. Попитана, дали Момчил Неков е получил незаслужено прозвището „15/15“, Анастасова обясни, че и в настоящата парламентарна група на левицата има хора, които са избрани със същия феномен, с който той стана евродепутат. „Въпреки всичките приказки, които се изговориха за Момчил Неков, много сериозно се отнася към работата си и направи много неща, включително и за двойния стандарт на храните.

Не виждам драма. Когато се реди една листа, поне в БСП е така, се издигат достойни кандидати. Дали си на втора или осма позиция, дали си бил седми, а са влезли шест от листата, не мисля, че разликата в интелектуалния потенциал е огромна и зарядът за работа“, добави тя. „На мен ми се иска ние да имаме седем евродепутати, а ГЕРБ – шест“, каза Анастасова.

По думите й и до този момент евродепутатите от левицата са отстоявали позициите и идеите на БСП, докато евродепутатите от ДПС в много ситуации са гласували с управляващите по идентичен начин.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!