Иска ли Община Казанлък сигурни пътища за нашите деца?!

Иска ли Община Казанлък сигурни пътища за нашите деца?!
БСП-съветникът Пламен Караджов пита кмета за рисковото движение по пътищата в общината

„Пътната маркировка била качествена спрямо българските стандарти, така ми отговори кметът на Казанлък. Ако се разходим по улиците, дали ще открием качествена маркировка изобщо. Месец след полагането й, тя е вече невидима”, това коментира във Фейсбук председателят на Групата съветници на БСП Пламен Караджов.

По думите му зачестилите пътно-транспортни произшествия, сигналите на граждани за интензивното, рисково движение на МПС в общината и отсъствието на пешеходни пътеки са  повод за Питането на общинския съветник към кмета Галина Стоянова. Караджов напомни, че наблюдава за поредна година този процес от поставянето на маркировката – до изтриването й:

„За 24 май, след маркирането, белите линии освободиха асфалта след дни. Но качествено. Вижда се, че за новата учебна година тук-там се начертаха пешеходни пътеки. Но кметът Стоянова твърди, в писмен отговор, че Комисия е извършила проверка преди първия учебен ден и е установила, че маркировките отговарят на изискванията. Вероятно тези, които са открили. Но пък онези, по бул. „Княз Ал. Батенберг”, които са положени против нормативните изисквания – даже не ги забелязват в Общината.

„Продължавам да питам: Защо се преустановяват и забравят дейностите по очертаване на пешеходните пътеки в близост до училищата и детските градини, както и по най-натоварените пътни участъци в община Казанлък?

Кога ще бъдат премахнати пешеходните пътеки, които не отговарят на указаното разстояние и са прекалено близо една до друга, тъй като представляват предпоставки за ПТП?“, пита той

Караджов постави и въпроса-  кой трябва да каже какво се случва, когато светлоотразителният слой губи качеството си поради замърсяване и кога ще бъдат поставени осветителните тела, предупредителни знаци и пътеки с качествена устойчива светлоотразяваща маркировка, която да издържа повече от месец.  „Нормално ли е в есенно-зимния сезон да нямаме маркировки?

Кой носи отговорност за липсващите пешеходни пътеки на територията на общината? Иска ли Общината сигурни пътища за нашите деца?!”, попита Караджов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!