«
»
FacebookGoogle+

„Ислямска държава“ скоро може да остане без „столица“

„Ислямска държава“ скоро може да остане без „столица“

От две посоки към града настъпват проамерикански отряди на опозицията и сирийската правителствена войска, помагат им руски съветници

Във войната с „Ислямска държава“ на сирийския фронт настъпва поврат. За първи път от началото на бойните действия две антитерористични коалиции (водени от Русия и САЩ) фактически обединиха усилия за постигането на конкретна цел – освобождаване на град Рака, обявен за столица на ислямския халифат, съобщава “Коммерсант“, предаде „Фокус“.


От две посоки към града настъпват проамерикански отряди на опозицията и сирийската правителства войска, които доскоро не са провеждали в провинция Рака никакви операции.

Този път те са хвърлили в атака към крепостта на „Ислямска държава“ своите ударни части, които оперират с подкрепата на руската авиация.

По информация на „Коммерсант“, при изготвянето на плановете за настъплението помагат руски съветници. От това, колко стремително ще се развива настъплението, зависят сроковете за приключване на основната фаза на антитерористичната операция в Сирия и съседен Ирак.

Източник: epicenter.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!