Калоян Паргов: България трябва да се промени и всички българи да имат шанс да работят и живеят достойно тук

Калоян Паргов: България трябва да се промени и всички българи да имат шанс да работят и живеят достойно тук
„България трябва да се промени така, че всички българи да имат шанс да работят и живеят достойно тук“, заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов пред 15 000 хиляди, събрали се на първомайския митинг  срещу мизерията и грабежа.

Калоян Паргов обясни, че днешният 1-ви май не е празничен, а е ден на протест срещу бедността и корупцията, с които ще се запомнят трите правителства на ГЕРБ. По думите му днешна България е изправена пред огромнопредизвикателство – работещите хора напускат страната в желанието си да намерят по-справедлива оценка за своя труд. „Правителството не си дава сметка, че демографската катастрофа застрашава съществуването на нацията ни, която има хилядолетна история. Липсата на социална чувствителност, на грижа за бедните, болните, хората с увреждания и майките е запазена марка за днешните управляващи от ГЕРБ. И с това ще бъдат запомнени те“, категоричен бе той. Според него процесът на ликвидация в държавата продължава с болници, училища, предприятия и научни звена.

Паргов обясни, че решението е едно – силно участие на държавата в икономиката, гарантирани трудови, социални и граждански права. Социалистът подчерта, че България трябва да си върне пазарите и да поеме по пътя на индустиализацията и въвеждането на високи технологии. Според него справедливостта и солидарността са ценностите, които ще ни изведат от блатото на бездушието и общественото разделение.

„Ако сега не ни чуят управляващите, ще чуят гласа на народа на следващите избори, а те чукат на вратата. Нашата цел е добруването на мнозинството от българите, а не благополучието на малцинството“, каза още председателят на БСП-София.

„Вярвам, че нашият глас ще бъде чут. Вярвам, че бъдещето на България не е обречено, че със силата на общата ни воля ще променим утрешния ден на трудещите се българи!“, категоричен бе Калоян Паргов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!