«
»
FacebookGoogle+

Калоян Паргов за оставката на Крусев: Шах на пешката, за да спасим царицата

Калоян Паргов за оставката на Крусев: Шах на пешката, за да спасим царицата
„Групата на БСП в Столичния общински съвет поиска отговорност от кмета на София Йорданка Фандъкова в първо лице, а не от буферите, които я пазят. Ситуацията може да се определи само като – шах на пешката, за да спасим царицата“. 

Това каза председателят на ГС на БСП – София Калоян Паргов по повод оставката на зам.-кмета на Столична община по транспорта Евгени Крусев.  Той заяви, че оставките няма да решат проблемите на София, защото отговорността се носи от кмета Фандъкова, която отговаря за назначенията в администрацията.

Паргов каза още, че това е очевиден провал в кадровата политика на ГЕРБ. „Няма как едно 28 годишно момче да управлява такива големи ресурси, като транспорта на столицата, без някой да стои зад него“, коментира социалистът.


Калоян Паргов каза още, че кризисният PR, който наблюдаваме по темата за мръсния въздух в София, едва ли ще успокои жителите на столицата. „Всички сме потърпевши от мръсния въздух в града. Учудващо е, обаче, че данните на сайта на Столична община и измерванията на гражданските организации показват различни неща.

Това е опит да се прикрие истината, защото нито зелени, нито безплатни билети ще решат проблема“, заяви председателят на БСП в София.  Паргов обясни, че смисълът на данъка за старите автомобили трябва да е – парите да бъдат целево използвани за справяне с проблемите с мръсния въздух в цялата страна.

„Парите от новия данък трябва да бъдат насочени към хората, които се отопляват на твърдо гориво и да се вложат в очистващи инсталации, защото мръсният въздух допринася за увеличаване на смъртността у нас. Решаването на въпроса изисква спешни мерки“, каза още Калоян Паргов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!