FacebookGoogle+

Калоян Паргов: Цариградско шосе може да е следващото трасе с винетен режим след Северната тангента

Калоян Паргов: Цариградско шосе може да е следващото трасе с винетен режим след Северната тангента
Бул. „Цариградско шосе“ може да е следващото трасе с винетен режим в столицата по пример на Северната скоростна тангента, каза председателят на БСП – София Калоян Паргов във връзка с плановете на Агенция „Пътна инфраструктура“ да бъде въведена винетка за ползване на тангентата.

Той определи идеята като абсурдна и уточни, че по тази логика „Цариградско шосе“ може да бъде таксувано на същия принцип като продължение на АМ „Тракия“.

„Въвеждането на такъв винетен стикер по Северната тангента ще принуди да се използват обходните маршрути, които са в много лошо състояние.


Това е едно решение, взето на тъмно в края на годината, когато хората най-малко подозират. Това ги кара да посрещнат Новата година в напрежение.

Решението граничи с един законен рекет на софиянци. Няма как да не се съобразим с исканията на тази част на София, която е най-засегната – Нови Искър, Кремиковци. За Банкя винетки няма, но за Нови Искър има – защо е така, има ли двоен стандарт“, попита той.

Един от очакваните резултати е трафикът да се пренасочи обратно към центъра на София, откъдето беше изведен с уж целенасочена политика, обясни Калоян Паргов.

Според него именно засегнатите от винетния режим райони заслужават различно отношение, след като ударните инвестиции в столицата са в района в полите на Витоша.

Ако Столична община иска да изравни стандарта на живот между северната и южната част на София, налагането на винетки със сигурност не е правилната стъпка в тази насока, категоричен бе председателят на БСП-София,

Източник: Радио „Фокус“

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!