«
»
FacebookGoogle+

Кирил Добрев: ГЕРБ за пореден път нагло и арогантно погазват изборните правила

Кирил Добрев: ГЕРБ за пореден път нагло и арогантно погазват изборните правила
Галиче е олицетворение на това- как ГЕРБ правят и печелят избори 10 години

„За пореден път имаме нагъл и арогантен случай на газене на изборните правила. Схемата – „Мама, татко и аз“, която се вихри на национално ниво, вече работи  на избори и по малките населени места“.

Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев пред журналисти в централата на партията. Той обясни, че става въпрос за с. Галиче, където Георги Кръстев Георгиев – баща на депутат от ГЕРБ Красен Кръстев, е председател на СИК. „Той решава, че към 17.30 часа изборният процес е приключил.


Отваря урната, преброява бюлетините и записва гласовете. На протокола записва 20:00 часа, а час на попълване на протокола – 20:15 часа“, обясни той.

Добрев подчерта, че това е грубо нарушение на Изборния кодекс. Той посочи резултатите в тази изборна секция: от 52 гласували, 4 невалидни бюлетини, 44 гласа за ГЕРБ, 1 глас за патриотите, 3 гласа за БСП. Кирил Добрев посочи и резултатите в цялото населено място – 388 гласа за БСП, 369 за ГЕРБ, 141 за патриотите.

„Галиче е олицетворение на това- как ГЕРБ правят и печелят избори 10 години, но вече с нови, иновативни политики, както казва Мария Габриел. Нови и иновативни политики се прилагат и тестват първо в изборния процес.

Това е една подвижна секция, в която едни хора обикалят други хора, уж с основанието- по-лесно да упражнят правото си на глас. Вижда се какъв е крайният резултат“, допълни той. Зам.-председателят на БСП сравни тези 52 участници в Галиче с областен град като Силистра, където са 12 до 20 човека, Гоце Делчев 8-9 човека.

По повод поста на Таско Ерменков във Фейсбук за водата в София, Добрев коментира: „В неговия пост има само въпроси. Ерменков ме увери, че е сезиран от служители от Столична община и РИОСВ. Разбрах, че ДАНС и полицията имат такива сигнали повече от две седмици.

Работата на един народен представител е да задава въпроси- дали има някакъв проблем. Ако не бяха подобен тип въпроси, никога нямаше да разберем, че има проблем с водата в Хасково и Първомай“. Той уточни, че Таско Ерменков е задал въпросите в лично качество.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!