«
»
FacebookGoogle+

Кирил Добрев : ГЕРБ и ДПС ще управляват изборния процес

Кирил Добрев : ГЕРБ и ДПС ще управляват изборния процес


Кирил Добрев:
ДПС и ГЕРБ ще управляват по днешните решения на ЦИК изборния процес на 26 май. Това заяви социалистът Кирил Добрев на брифинг в централата на БСП.

По думите му управляващото мнозинство в ЦИК служебно пренаредило всички районни избирателни комисии.
В РИК има две позиции, които са ключови – на председателя и секретаря и по свое решение ЦИК направи служебно следното разпределение: ГЕРБ имат 29 председателки места и 2 секретарски места в 31 избирателни района.
„Без подпис на ГЕРБ няма нито един валиден протокол от всички 31 избирателни района“, атакува Добрев опозицията.
БСП имат 1 председателка място и 13 секретарски места в 14 избирателни района.


ОП имат „29 директори на водопади и на атмосферното налягане – хора, които гледат как едни протоколи се движат и се попълват от ДПС и ГЕРБ“. ДПС имат 1 председателско място и 16 секретарски места.
Ако се спазваше законът, според БСП, ГЕРБ трябвало да имат 24, БСП – 20, ОП – 8, ДПС – 6 и „Воля“ – 4 избирателни района.

„Мъчно ми е за колегите от ОП и им съчувствам, защото те имат 29 сламени човека, които ще наблюдават изборния процес“, коментира Добрев.
Източник: news.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!