«
»
FacebookGoogle+

Кирил Добрев за сигурността!

Кирил Добрев за сигурността!
В състояние ли е държавата да се грижи за сигурността на Българските граждани? Евро председателството започна!

Обвиняват ни, казва Добрев, че едва ли ние саботираме този процес и искаме да изложим страната ни пред чужденците ! Смятам, че всичко това, което се случва последните месеци, а и последните няколко дни няма как да не изложи управляващите максимално !

Но има нещо по-важно от европредседателство пак ще повторя, казва Кирил Добрев и това е сигурността на Българските граждани и гостите, които ще дойдат от чужбина ! Започваме с едно отвличане преди месец и всички ни успокоиха, че бандите с отвличания не са се върнали, че това е случайно действие ! Никой не разбра тогава кой го е отвлякъл това момче, кой го е върнал и какъв откуп е платен ! Но откуп е платен и това е седем цифрена сума!

Минаваме през опита за убийството в центъра на София на данъчен инспектор ! Никой не разбра защо е извършен този опит за убийство ! Защото човекът си е вършел съвестно работата или защото не си е вършел съвестно работата! Всички казаха, че това е опит за покушение срещу държавата !

Но резултат от действията на държавата няма! Минаваме и през шесторното убийство за което се твърди, че е от битов характер, а в цялата тази битова драма има нещо, което е много притеснително !

Осем години човек с влязла в сила присъда държавата не може да го прибере и да влезе там където му е мястото ! С „успокоение” разбрах, че такива случаи са около 500 – 600, добави Добрев! Може би това трябва да даде друг облик на Европейското председателство !

Искам да приключа с наглото и демонстративното убийство на Петър Христов! Дали е политическо или бизнес не мога да кажа. Проблема е, че в последно време границата между бизнеса и политиката е много разбита.

Ако приемем тезата на управляващите, че господин Христов е почтен човек то тогава всички почтени и честни българи трябва да бъдат много притеснени, че може някой с няколко куршума да им отнеме животът и то не къде да е, а на правителственото трасе там където ще извозваме всички гости за резиденция „Бояна”.

Апропо докато бях активен народен представител и докато общувах така в службите знаех, че до 20 минути е осигурена пълна превенция на това трасе и каквото и да се случи човекът, който го е извършил трябва да бъде задържан! Не знам дали така седят нещата днес в навечерието на европредседателството?

Страхувам се, че истината е друга и че Велико Търново е поредното феодално владение! Това е нещо подобно на Добрич където някой се вихреше със суджуци подобно на Хасково където разбрахме, че се разпределят 110 милиона братовчеди и близки са разпределили обществени поръчки.

Страхувам се, че Велико Търново е поредното феодално владение, в което някой за да си позволи да прави бизнес от Дунава до Горна Оряховица трябва да води разговори с този човек, поне така слуховете казват. И да не ми пробутват теорията за „Килърите” и за „Наглите”, защото от тука колко въпроси излизат! В качеството си на какъв г-н Христов е правил среща на министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов с един престъпник?

Къде е извършена срещата? Била ли е обезпечена? Вярно ли е, че същият човек, който е защитен свидетел лично е екзекутирал няколко от жертвите? Все въпроси, които ми ги пробутват в 90-сетата минута на срещата! Основният въпрос е – могат ли институциите да гарантират сигурността на гражданите?

И понеже утре стартира политическият сезон, и понеже да не бъде новина да има време да се подготви министър-председателят с първа точка ще бъде изслушването му в парламента относно ситуацията в страната. Благодаря!

Тук са и колегите Бойчев Свиленски, Тони Кутев, между другото е луковски жител, така че ако имате въпроси свързани със ситуацията в Луково може да ги задавате!

Помниме за този скандал, който стана около срещата с Румен Петков с братя Галеви! Спомняме си, че след това Румен Петков си отиде в Бистрица. Надявам се г-н Цветанов да поеме също тази отговорност, ако не то дължи отговор на обществото! Повярвайте ми, това е изключително важно! Няма как министър и престъпник да се срещнат!

Това е, това може да става само в една друга държава, при едни други групировки, при едни други хора някъде далече на Изток, разбирате ли?

В една европейска държава това е недопустимо, има правила за начина по който трябва да бъдат проведени тези нерегламентирани контакти и недекларирани срещи и който знам, че ще има друга среща, пресконференция как и по какви правила е вила проведена тази среща! Изключително важно! Така че надявам се управляващата да поемат тази отговорност и да обяснят.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress!

Кирил Добрев 10.01.2018г.

Кирил Добрев

Публикувахте от bulpress.info в 10 януари 2018 г.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *