Кирил Добрев: Корнелия Нинова има проблем със стария елит на БСП

Кирил Добрев


„Корнелия Нинова има проблем със стария елит на БСП. Ако Нинова я няма, изчезва магията и отново се връщаме в онази капсулирана партия“, Това заяви пред bTV заместник-председателят на БСП Кирил Добрев.

Според него всички изказвания на активисти на партията са в лично качество и не се подкрепят от парламентарната група. Добрев каза още, че БСП няма проблем д участието на Нинова в приватизацията. „Не е грях, че Нинова участва в приватизацията на „Техноимпекс“, защото вдъхновител на тази приватизация е Жан Виденов и Румен Гечев и нашето поколение е играло по техните правила“, коментира Добрев нападките срещу Нинова заради участието ? в приватизацията. Той поясни, че с Гечев са имали интересен разговор кой е написал документите за приватизация. „Казах му, че това за което критикувате Нинова вие го написахте.

Той се опита да ме засегне и стана личен разговора“, поясни Добрев. „Това е грубо внушение“, така Добрев коментира думите на Красимир Янков, че всички участвали в приватизацията трябва да си отидат. „Те са му в лично качество и никой от партията не стои зад думите му“, добави Добрев

Когато и да искаш вот на недоверие към правителството на ГЕРБ, си закъснял. Ние сме една от най-корумпираните държави. Корупция и бедност вървят ръка да ръка.“, каза още Добрев. По думите му нашите европартньори знаят, че у нас има корупция, защото са сигнализиране европейските органи многократно. Той уточни, че БСП не саботират европредседателството, но трябва да се извади сентенцията дали Европа е на две скорости, ще ядем ли второ качество храни, а нито една важна тема не е поставена от правителството. Добрев коментира, че БСП иска това правителство да си отиде, докато ДПС искат демонтиране на патриотите.

Според него има сделки на ръба на закона като тази в ГДИН, където за поредна година се закупуват милиони литри гориво на по-високи от пазарните цени. „Имало е корупция при всяко едно управление. Въпросът е да има политическа воля да се борим с нея“, категоричен беше Добрев.

Според него антикорупционният закон, който сега се внася, няма да се справи с корупцията. „Президентът им помага с намерението си да наложи вето, защото законът още не е приет и може да се коригира.“ Така оргсекретарят на БСП коментира намеренията на президента да наложи вето на антикорупционният закон.

„Хубавото, което направиха властите тази година, е направиха българският народ да се справя сам и да не разчита на държавата. Бистришките тигри станаха част от А група. Това са хубави неща“, заяви Добрев. „Менда Стоянова става доктор хонорис кауза на музикалната академия за това, че е уредила 1 млн. лв. и тя се нарежда до братята Евлоги и Христо Георгиеви, които със собствени средства са построили Софийски университет. Това са бюджетни средства, на всички нас.

Не може когато си лобирал за нещо, да ставаш герой.“, категоричен беше той.По повод думите на регионалния министър, че депутати от БСП са лобирали за ВиК проекти, Добрев попита: „Къде са ВиК проектите? И припомни, че 43 млн. лв. са отишли за проекти на общини на ГЕРБ и ДПС, а само 1.2 млн. лв. за общини на БСП. „Просто си е пил хапчетата за смелост на трибуната“, коментира изявленията на Николай Нанков заместникът на Нинова. „Борисов управлява трети мандат, защото е много достъпен, не е елитарен. Защото последните избори бяха малко по- агресивни в кампанията. Хората избраха познатото зло“, заяви Добрев по повод третият мандат на Борисов.
Източник: segabg.com

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress !

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!