Кирил Добрев: Най-важна е паметта, която носим и предаваме на поколенията

Кирил Добрев: Най-важна е паметта, която носим и предаваме на поколенията
БСП помогна за изграждането на паметник на Васил Левски в Руен

“Без БСП, без всеки един редови член на левицата, тук – днешният празник по повод откриването на паметника на Васил Левски, нямаше да се случи”, това каза заместник-председателят на БСП Кирил Добрев днес в гр. Руен.

“Почти 9 години тази инициатива се проточи, но накрая, със съдействието на Националния съвет и парламентарната група на “БСП за България”, паметникът на този велик българин вече е факт”, допълни той. “Аз съм сигурен, че макар и да не се чу от микрофона, че левицата е спомогнала за този празник, хората го знаят” – коментира още заместник-председателят на БСП.

Добрев подчерта, че с осъществяването на днешната инициатива, всеки един член на левицата в община Руен, може да се гордее и да има самочувствие. “Няма как да имаме претенции, че можем да управляваме тази държава, ако нямаме самочувствие”, добави той.

“Хората вървят след победители, те тръгват след лидери със самочувствие и ако нещо трябва първо да променим в БСП, то това е самочувствието във всеки един от нас” – допълни Кирил Добрев. “БСП винаги е носила отговорност за действията си, БСП не е политическа еднодневка и скоро ще отбележим поредната си годишнина на Бузлуджа” – коментира зам.-председателят на левицата. “Поколения, свързани с тази партия ще се съберат на върха, за да отбележат своя празник”  – каза пред присъстващите той.

Добрев припомни, че в събота ще бъде представен проект на “Визия за България”, където ще бъдат засегнати 4 основни теми: здравеопазване, образование, регионално развитие и икономика и доходи. “Тази визия тръгва за обсъждане в цялата партия – във всяка една организация. Отделно ще бъде представена пред обществото – ще бъде предоставена на експерти, специалисти, браншови и НПО-организации, за да могат да кажат своите предложения” – допълни Кирил Добрев. “Целта е тази визия да стигне до всеки български гражданин, който да направи своето предложение, защото само програма, която е минала на обсъждане през народа, може да се нарече управленска програма” – подчерта заместник-председателят на БСП.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!