«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: Борисов да дойде в НС да каже какво се случва в Черно море


Корнелия Нинова: Борисов да дойде в НС да каже какво се случва в Черно море


Изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова

Предлагаме да извикате министър председателя на Република България Бойко Борисов да информира парламента по една изключително важна тема за националната сигурност и външната политика на България.

Вчера международни, авторитетни агенции, цитирани от български медии, обявиха, че НАТО създава нови многонационални сили в Черно море, че тези Черноморски сили на Алианса първоначално ще бъдат изградени около 4 хил. румънски войници, подкрепяни от сили на 9 други държави.

В региона ще бъдат разположени допълнителни кораби и самолети. Към българските пристанища ще бъдат изпратени още бойни съдове . Преди година и половина премиерът Борисов категорично отхвърли идеята за формирането на черноморска флотилия на НАТО.

Припомням и позицията на българския премиер:

„Аз искам в Черно море да виждам платноходки, яхти, туристи, мир и любов.  Не искам в курортите ни да се разхождат военни фрегати напред и назад“.

Какво е наложило промяната в позицията на българското правителство, ако то по някакъв начин е участвало във взимането на това решение? Какви ще са последиците за България?

Най-редно е българското правителство да информира официално българския парламент по тази тема, която е изключително важна за България, за нейната национална сигурност, а не да  научаваме за това от международни медии.


Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


Стани член на БСП

1 comment

  1. borvest inkral Reply

    My brother recommended I may like this website. He was totally right. This publish truly made my day. You can not imagine simply how so much time I had spent for this information! Thank you!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *