«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: Борисов, кажи истината за наркотрафикантите и купувачите на гласове

Корнелия Нинова: Борисов, кажи истината за наркотрафикантите и купувачите на гласове
Мутрите на прехода вън от политическото ръководство на държавата. Целият преход на масата

На 12 ноември премиерът Бойко Борисов заяви: „В парламента продължават да стоят хора, които са замесени с наркотрафик”. Това е ужасяващо. Продължавам: „Хора, които са купували гласове от затворници”. Не по-малко ужасяваща констатация. Затова днес внасяме подписи за изслушване в залата на Народното събрание на премиера Бойко Борисов, ако трябва и на закрито заседание. Искаме фактите и истината.

Да дойде и да каже поименно, кой депутат се занимава с наркотрафик. Защото наистина е ужасяващо, ако в българския парламент има такива депутати. Както и да спрем с тази манипулация за купуването на гласове. Да дойде и да каже поименно, с факти и доказателства. Кой депутат е купувал гласове, особенно от затворници, които според закона, когато излежават присъда – лишаване от свобода, нямат право да гласуват. Искаме истината за наркотрафика и за купуването на гласове, поименно и с аргументи.


Ако откаже да дойде, ще считаме, че той няма такава информация и просто лъже. Ако дойде, истината поименно и да си носи отговорност за думите. Не му завиждаме и в двата случая. Но и в двата случая трябва да направи едно – да понесе отговорност.

Незабавна оставка на министър Радев и Валери Симеонов

По темата за границите и филма на Елена Йончева – става дума не само за национална сигурност. Освен фактите, които бяха заснети, как безпрепятствено се преминава границата, тук става въпрос за корупция. 200 млн. лв са изсипани там и видяхте в какво състояние се намира оградата. Има свидетели. Чухте свидетел, който говори за организирани канали за трафик. Който говори за плащане, стигащо до високи равнища в държавата. Това е корупция и организиран трафик, покровителстван от властите. Затова искаме незабавната оставка на министъра на вътрешните работи Валентин Радев и на вицепремиера Валери Симеонов.

Ще намерим всички способи на правото, българското и европейсктото, за да гарантираме на заснетия от Елена Йончева човек защита, като защитен свидетел и неговото свидетелстване по тези факти. За едно обективно разследване, с обективни резултати и носене на отговорност.

Всички бяхте на Конгреса на БСП, но не сте обърнали внимание на една част от доклада, който бе одобрен на нашия най-висш форум: „Можем да останем на равнището на партийните си противоборства с ГЕРБ. Но можем и първи да бъдем държавниците, които гледаме по-далече и да кажем: преходът беше сгрешен. Готови сме да променим това. Защото в резултат на грешни политически решения, на задкулисие и корупция, в годините на прехода изчезвме като народ.” Следват аргументи, защо трябва да е така.

 Мутрите на прехода вън от политическото ръководство на държавата. Целият преход на масата 

Преходът трябва да бъде оценен. Престъпленията на прехода трябва да бъдат наказани. На този грабителски преход трябва да сложим край и България да тръгне напред. Предложението на ГЕРБ и ДПС за нас е половинчато.

Ние искаме цялата истина за прехода и затова предлагаме всички политически сили да се обединим около следното – който е извършил престъпление, да получи възмездие за това. Да направим оценка на прехода и да сложим край по следния начин: Приватизация – да, но прибавяме и масовата приватизация.

Какво стана с боновите книжки, кои фондове купиха предприятия, получават ли хората дивиденти от книжките, кой се облагодетелства от тях и т. н. Към темата включваме концесиите на прехода, защото освен чрез приватизация, националните богатства бяха раздадени и чрез концесии.

Кой раздаде националните богатства и природните ресурси, кой ги владее днес, с какви договори, какви държавни такси плаща, какви печалби прави. Плаща ли народът високи цени в резулт на такива концесионни договори. Към темата прибавяме и третата храктеристика на прехода – групировките.

Голяма част от материалните богатства на държавата се преразпределиха през групировките. Няма да скъсаме с прехода, народе, докато начело на политическото ръководство на държавата ни днес стоят членове на групировките на прехода. Искаме да се отвори този въпрос. И да се приключи. Мутрите на прехода – вън от политическото ръководство на държавата! Каквото и друго да правим, докато те стоят начело на държавата, този преход няма да приключи. Този разговор искаме да водим.

Приватизацията е половинчато решение. Приватизация – да, всичко на масата, но с тези допълнителни елементи за цялостна оценка на прехода. За да не си правим юридически експерименти само за отвличане на вниманието от сегашната корупция, за да  го направим работещо, да даде резултат, да има възмездие и справедливост, както и да се сложи край на този преход и да движим България напред по нов път.

Предлагаме: (като не се съмнявам в правната култура на г-н Борисов и г-н Цветанов)- внасяме искане до Законодателния съвет на Народното събрание, оглавявано от г-н Герджиков, в който има сериозни юристи.

Искаме от тях консултация, съвет и становище – Как да променим българското законодателство, така че това, което ви изложих сега, да стане факт и да има резултат. Да не е само еднократна акция – димка за отклоняване на вниманието или да си играем на законодателство, което няма да даде резултат.

Правният съвет на БСП, който се оглавява от Янаки Стоилов, от днес започва да работи по тези наши предложения – как да бъдат отразени в законите.

Второ, викаме на изслушване министъра на икономиката, който беше дълго време шеф на Агенцията по приватизация.

Искаме да докладва пред парламента, колко сделки са направени; на какви суми; с кого; при какви условия са сключени; какъв контрол е извършен; кой не си е свършил задължението от приватизационните договори. Включително и въпросът – защо ГЕРБ отмениха преди няколко години такива текстове от Закона за приватизация и приватизационен контрол, които направиха невъзможен този контрол?

Трета мярка – за пръв път ще приложим Чл. 27 от Правилника за дейността на работата на Народното събрание. Тя изисква Главният прокурор на три месеца да информира НС по определени въпроси. Помните, че приехме скоро тази поправка, с оглед на отчетност на Прокуратурата. За пръв път ще я приложим.

Днес внасяме  с колегите депутати това искане, Главният прокурор да бъде изслушан в Правната комисия на НС по няколко въпроса: Колко проверки са правени в годините за приватизацията; Колко производства са образувани; Колко от тях са прекратени поради липса на престъпления; Колко започнати не могат да бъдат завършени поради изтичане на давност; От какво има нужда Прокуратурата сега, за да свърши този огромен по обем труд. Разбира се, няма да пропуснем да питаме и за днешната корупция.

Ако мислят, че ще спрем да питаме какво се случва сега – няма да стане. Та днешната корупция – докъде стигнаха делата по: изграждането на оградата, защото има такъв сигнал в прокуратурата;  санирането; строителството на магистрали, има повдигнати обвинения и т.н. Това ще направим тази седмица.

Оставаме отворени  към другите политически сили за  този разговор. Ако мога да го обобщя, той е: Целият преход на масата, цялата истина на масата. Отговорност за онези, които са вършили престъпления. Мутрите вън от политическото ръководство. Край на прехода и България по нов път.

Тази новина достига до Вас благодарение на информационна агенция Bulpress

Трафик, организиран и платен, покровителстван от високите етаж…

Корнелия Нинова: "Обръщам внимание, на свидетелските показания за трафик днес. Трафик, организиран и платен, покровителстван от високите етажи на властта днес, за които говори свидетелят във филма на Elena Yoncheva (б.р. може да го гледате тук – https://goo.gl/vawLNi). Що се отнася до самото изграждане, то оценката трябва да бъде обективна – кой, какво е направил, как го е направил. Но, организиран трафик на хора, покровителствани от високите етажи на властта, е нещо много страшно. И няма да им позволим с това връщане назад, пак да отклонят темата от това, което днес се случва на границата между #България и #Турция. Защото освен заплаха за националната сигурност, това вече е сериозно престъпление. Поименно, кои са участвали в групировките, ще произнесем на един по-късен етап, може и в разговорите с другите политически сили, които ги каним на разговори по тея теми. Ще направим график, ще Ви информираме, няма скрито покрито,тия разговори ще ги направим. Може там да си разменим мнения – кой, кой е бил в прехода, и какъв е днес.Освен на този конгрес, последния, на който бяхте гости, на предишния, #БСП е приела позиция за прехода, оценка на прехода. Между другото единствената партия сме, която го е направила. Не сега, защото #ГЕРБ са се сетили за приватизацията. Направили сме го назад във времето, на конгрес и в тази позиция сме единствената партия, която е казала: „ Да. И ние сме направили грешки в прехода.“ Някой друг да сте чули да е произнесъл това – не. Нашето действие сега, не е действие, защото те казали това или онова. От година и нещо, от както сме направили тази оценка на прехода, ние ще Ви раздадем този материал, там има оценка за приватизация, за концесии, за групировки, за всичко. Ние поставяме тази тема. Така че, действията ни сега, просто не са изсмукани от някъде, или не са отговор на – ти това, ние онова. За нас това е принципна позиция. Този преход, нанесе щети на икономики, ограби хора през приватизация, през концесии и т.н., и ние искаме да се сложи край на това. Не е позиция от днес".

Публикувахте от Българска Социалистическа Партия в 14 ноември 2017 г.

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...
Стани член на БСП

44 comments

 1. visit here Reply

  I don’t even understand how I ended up right here,
  however I assumed this publish was once great. I don’t understand who you’re however certainly you are going to a well-known blogger in the event you are not already.
  Cheers!

 2. visit Reply

  Good – I should definitely pronounce, impressed with your web site.
  I had no trouble navigating through all the tabs and related info ended up being
  truly simple to do to access. I recently found
  what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual.
  Is likely to appreciate it for those who add forums or something,
  site theme . a tones way for your client to communicate.

  Excellent task.

 3. visit here Reply

  Great – I should definitely pronounce, impressed with your web site.
  I had no trouble navigating through all the tabs and related information ended up being truly easy
  to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at
  all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those
  who add forums or anything, website theme . a tones way for your
  client to communicate. Nice task.

 4. click here Reply

  I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great.
  I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if
  you aren’t already 😉 Cheers!

 5. visit Reply

  Aw, this was a very nice post. Finding the time and actual effort to make
  a great article… but what can I say… I hesitate a whole lot
  and never seem to get nearly anything done.

 6. click here Reply

  I like this website because so much utile material on here :
  D.

 7. michael youn Reply

  Remarkable! Itss really amazing article, I have got much clear idea about
  from this paragraph.

 8. here Reply

  Good – I should certainly pronounce, impressed
  with your web site. I had no trouble navigating through all tabs and related info ended
  up being truly easy to do to access. I recently
  found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual.
  Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme .
  a tones way for your customer to communicate. Nice task.

 9. click here Reply

  Aw, this was an incredibly nice post. Finding the time
  and actual effort to create a superb article… but what can I say…
  I put things off a lot and don’t manage to get anything done.

 10. visit here Reply

  Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your
  blog posts. Anyway I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently
  fast.

 11. here Reply

  Great blog you have here but I was curious about
  if you knew of any user discussion forums that cover the same topics
  discussed here? I’d really like to be a part
  of community where I can get advice from
  other experienced individuals that share the same interest.
  If you have any suggestions, please let me know. Bless you!

 12. filefactory Reply

  Join Pura Vida Gallery оn the evening of tһe Mаrch 5tһ Jerome
  Art Wallk too celebrate Jaxi’s debut. Jerome’ѕ Jewelry, the hot spot to
  shop аt 114 Jerom Ave. Ꭲhe young mann crossewd thе __________Ocean tߋ travel from Japan to America.

 13. acne scar removal singapore Reply

  Great website. Plenty of useful info here. I’m sending it to several friends ans additionally sharing in delicious.
  And certainly, thanks on your sweat!

 14. IT Help Reply

  Ꮋello, all is going weol her ɑnd ofcourse eveгy one iѕ sharing infⲟrmation, that’s
  rally excellent, keep up writing.

 15. Www.Protow.Com/Solutions/PrivatePropertyImpoundSoftware/Tabid/199/Default.Aspx Reply

  Repairing automobiles сan be vеry confusing and finding someone qualified to make the correcht repairs iss Ƅecoming even mor difficult.
  Tampa mechanics ѕay this can prevent damage
  on yⲟur transmission ѕystem. You can discover mᥙch morе about Sacramento body shops businesses byy checking
  ⲟn tһe Internet.

 16. www.doll-bernhard.de Reply

  t hɑvе to wait аs lߋng, whіch means bettwr online reviews ffor yolur shop.
  Seek quality recommendations ɑnd ask questions of thе mechanics avaіlable.
  Noԝ unscrew aⅼl the thrde screws tⲟ get access to the motherboard.

 17. IT Office Help Reply

  Ⅾoes your blog have a contact page? I’m havimg pгoblems locating іt but, I’d luke tօ send
  you an e-mail. І’ѵe got some ideas for your
  blog yoᥙ migһt be interested in hearing. Eitһеr ᴡay, grea blog and
  I ⅼ᧐օk forward to seeіng it grokw oѵer time.

 18. MAC and PC Support Reply

  It’s ɡoing to be endeing of mine ɗay, except bеfore finish І am reading
  this fantastic article tto increase mу experience.

 19. IT Staffing Solutions Reply

  І was recommended tһis websitte thгough my cousin. I’m not ѕure whetherr or not
  this post is writtеn vіa һim aѕ nobody eⅼse кnow such distinht abhout my difficulty.
  Yoս’re wonderful! Ꭲhank уou!

 20. RepoXR Software for Repossession Companies Reply

  Mostlу, all phone рroblems are fairly simple to resolve,
  ɑnd can evenn be done ᧐n the spot. ɗ repair these road ѕide assistance companies ԝill g’.

  This facility іs not reаdily avɑilable іn any mobile repair shop
  οr any оther hi-tech unit.

 21. Enriqueta Reply

  Hey there just wanted to give you a quick heads up.
  The text in your article seem to be running off the screen in Ie.
  I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d
  post to let you know. The design look great though!

  Hope you get the issue resolved soon. Many
  thanks

 22. towing srvics Reply

  Before you start connecting jumper cables, mаke ѕure thеre aare no leaks.
  Іf yyou are onn the busy highway ԝith speeding cars оr ennd ᥙp not aЬⅼe to reach
  the side wіth tthe road, STAY ΙN YOUR ϹAR. As almost ɑs mսch ast police
  forces ɑrе overwhelmed usіng current responsibilities, tһey’re gonna must be moгe involved.

 23. IT Service Reply

  This article preѕents clear ideea designed for the neᴡ visitors ᧐f
  blogging, that actᥙally how t᧐ Ԁo running a blog.

 24. Мисия ЧИСТОТА Почистване на дома Почистване на прозорци и фасади Почистване след ремонт (строеж) Reply

  Hey would you mind stating which blog platform you’re working with?
  I’m looking to start my own blog in the near future but I’m
  having a difficult time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and
  Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most
  blogs and I’m looking for something unique.
  P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

 25. reklama lubin Reply

  What’s up, everything is going well here and ofcourse every
  one is sharing data, that’s actually fine, keep up writing.

 26. cheap jordans for sale Reply

  Program perfect shoes opportunity: performance, sports, apparel demonstrate, five star car and truck…

 27. Adrianne Reply

  Since carpet is going to take a good journey within your house, it will likely be more affordable to set up the top carpet perfect foor longer use.
  This will bee a suggestion tgat you should use a concrete thought
  of what their services could offer you. Another question for
  you is if they can provide you with a free estimate
  and inspection on your install.

 28. check Reply

  Thank you for the auspicious writeup. It in fact was
  a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you!
  However, how could we communicate?

 29. pieczatki Reply

  Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.
  You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to
  read?

 30. lotto dominator Reply

  If you would like to obtain a great deal from this piece of writing then you have to apply such techniques to your won webpage.

 31. Real estate Landing pages Reply

  Hello colleagues, how is everything, and what you desire to say regarding
  this piece of writing, in my view its actually amazing in support of me.

 32. stemple Reply

  Undeniably believe that which you said. Your favorite
  justification appeared to be on the web the easiest thing to consider of.
  I say to you, I definitely get irked even as other
  folks consider issues that they just do not understand about.
  You controlled to hit the nail upon the top and outlined out the entire thing with no need side-effects ,
  other folks could take a signal. Will likely be again to get more.
  Thank you

 33. reklamy Reply

  Thanks for finally talking about >Корнелия Нинова: Борисов, кажи истината
  за наркотрафикантите и купувачите на гласове – Медии/Новини/Издателска дейност <Liked it!

 34. pieczątki Reply

  Greate article. Keep posting such kind of information on your page.

  Im really impressed by it.
  Hi there, You’ve performed an incredible job. I will certainly
  digg it and personally recommend to my friends. I’m sure they’ll be benefited
  from this web site.

 35. Asphalt service Boise Idaho Reply

  Auto boy repair, aѕ its name suggests, іs ɑ technique that helps іn restoring damaged vehicles Ƅack into their original condition. Beϲause noԝ there is ɑ рlace in Scottsdale ԝhere
  yoս ϲan not օnly get youur shoes fixed Ьut ցet a dose of philosophy thrown in fоr no extra
  charge. Ꮋere іѕ an article exploring ten unique small business ideas tto һelp inspire neѡ entrepreneurs to
  jump іn and get that business off the ground.

 36. Towing Software Protow Reply

  At thiѕ poіnt, yoս have two choices, keep
  tаking yоur car tօ the dealer for service аnd pay three times thе labor
  and ⲣarts cost oof an independent repair shop, οr find оne
  of thⲟse independent shops to work on your car
  when repajrs аnd maintenance are necessary. There are, of course, sߋme shops thаt speсifically specialize іn repairing Appple laptops, and
  yoᥙ can alwɑys take yοur laptop into аn Apple store tⲟο see
  if they сan assist you. Somee drivers prefer t᧐o usе large highways tto get toо theіr destinations ᴡhile othеrs enjoy smаller roads that take them more of a scenic route.

 37. IT Office Help Reply

  My programmer is trүing to convince mе tо
  moᴠe to .net from PHP. I have alwayѕ disliked the idea becaսsе of tthe expenses.
  Βut he’s tryiong none the ⅼess. I’ve Ьeen using WordPreess oon nymerous websites fⲟr аbout ɑ yeɑr ɑnd аm
  nervous about switching to another platform. I hɑve һeard excellent thіngs abօut blogengine.net.
  Ιs there a wаy Ι can transfer all my wordpress ⅽontent іnto
  it? Аny kind of һelp would be really appreciated!

 38. MAC and PC Support Reply

  Great post. I ᴡas checking continuously tһіs weblog and I am inspired!
  Very helpful іnformation specifically the remaining
  paгt 🙂 I deal ᴡith such іnformation ɑ
  lot. I uused to be looking f᧐r this certаin informɑtion foor а
  very long time. Thanks and beѕt of luck.

 39. repossession software Reply

  Sometimеѕ our merchants alsօ facilitate tһe users Ьү offering tһem liquid cash ߋr check in lieu of yur olԀ equipment.
  re after a great deal on а contact SIM only basis, orr а pay-ɑs-you-go phone SIMcard,
  once your phone іs unlocked, youu cаn choose fromm a wide
  variety օf networks, soo do shop aгound for the Ьеst offer.
  It iѕ always good tο check yօur carr for repairs tһat need to bbe mɑԀe.

 40. thiet ke quan cafe go Reply

  I like what you guys are up too. This kind of clever work and exposure!
  Keep up the great works guys I’ve added you guys to our
  blogroll.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!