Корнелия Нинова: Борисов си отива, но остава разрушена държава. Години ще я възстановяваме

Корнелия Нинова: Борисов си отива, но остава разрушена държава. Години ще я възстановяваме


Колкото по – бързо свърши тази агония, толкова по- добре за България, заяви лидерът на БСП пред социалисти в столичния район „Подуяне“
Над 150 жители на столичния район Подуяне направиха своите предложения по проекта „Визия за България” на среща с председателя на НС на БСП Корнелия Нинова.

Те бяха свързани с демографската катастрофа, развитието на икономиката, здравеопазването, образованието, социалния пакет, предложен от левицата, транспорта и много други. Младите социалисти от района заявиха, че искат повече контрол на държавата в здравеопазването, образованието и икономиката.

Те добавиха, че това са важни сектори, в които пресичането на корупцията и контролът са изключително важни. Жители на Подуяне, работещи в столичния метрополитен, подкрепиха предложенията на левицата, свързани с транспорта. Учителите, присъстващи на срещата, подкрепиха- един учебник по предмет и поискаха повече спорт в учебните програми.
„Борисов си отива, но оставя разрушена държава. Години и много силна подкрепа от хората ще трябват, за да я възстановим“.

Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова. Тя добави, че в последните месеци той действа на принципа – „след мен и потоп“. „Колкото по – бързо свърши тази агония, толкова по- добре за България. С Визията ние предлагаме перспектива и търсим националната енергия за нейната реализация. Всеки, който милее за здрава и образована нация, за българска икономика и добри доходи, е добре дошъл“, заяви Нинова.

По повод вота на недоверие, внесен от БСП, лидерът на левицата заяви, че здравеопазването се нуждае от коренно различен модел от досегашния, а не да се кърпят дупки. „Ние предлагаме кардинално различен подход- болниците да не са търговски дружества“, каза още Нинова. Тя добави, че държавата може да поеме издръжката на студентите по медицина, но след това те да остават 5 години да работят в България. „Другият огромен проблем е цената на лекарствата, затова предлагаме намаляване на ДДС на лекарствата“- отбеляза лидерът на левицата.

Корнелия Нинова каза още, че БСП за пръв път подхожда по различен начин за вот на недоверие. „Преди да го внесем, се срещнахме с пациентски организации, националното сдружение на общинските болници, общопрактикуващи лекари, Български лекарски съюз, застрахователи“, изброи Корнелия Нинова. Тя отбеляза, че тяхното мнение е изключително ценно и то е отчетено в позициите на БСП.
Източник: epicenter.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

 

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!