Корнелия Нинова: Важно е отношенията между България и Китай да се развиват в положителна посока

Корнелия Нинова: Важно е отношенията между България и Китай да се развиват в положителна посока
Лидерът на левицата получи покана да посети Китай

„Вярваме, че вашето посещение ще препотвърди традиционно добрите отношения между България и Китай и нашите две партии. Благодаря за усилията на Китай в издирването на нашия алпинист Боян Петров.

Пожелаваме успехи на срещата 16+1 и подкрепяме усилията на всички равнища за засилването на диалога между ЕС и Китай”.

Това каза председателят на НС на БСП Корнелия Нинова по време на среща с делегация на ККП, водена от  Йу Хунцю – зам.-министър на Организационния департамент на ЦК на ККП. Тя добави, че за България е изключително важно като страна – мост между Европа и Китай, заради географското положение, отношенията между двете държави да се развиват в положителна посока.

„Важно е идеите и проектите за свързаност в морската, транспортната и енергийната инфраструктура да получат своето практическо развитие.

Важно е да се задълбочат нашите отношения в туризма и образованието – размяната на студенти между нашите две страни”, каза още  Нинова. По време на срещата бяха дискутирани още отношенията между БСП и ККП, приноса на двете партии за развитието и прогреса на икономиките и обществата на България и Китай, активното участие на България в инициативата „Един пояс, един път” и сътрудничеството „16+1”, както и усилията, които двете страни полагат за борба с корупцията и корупционните практики.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!