Корнелия Нинова: Внасяме вота на недоверие без ДПС

БСП не подкрепя ратификацията на Истанбулската конвенция


Корнелия Нинова: Внасяме вота на недоверие без ДПС
Основният генератор на несигурност е правителството на Бойко Борисов
„На 17.01.2018г. внасяме вота на недоверие без ДПС“.

Това заяви пред медиите в НС лидерът на БСП Корнелия Нинова.
Тя припомни, че БСП е поела ангажимент на 10.01.2018г. да представи мотивите си за вот на недоверие на ПГ на ДПС, обща работна група до 17.01.2018г. да ги дооформи и тогава да бъдат внесени в НС. „Готови сме с мотивите на вота на недоверие“, подчерта тя.

Председателят на левицата заяви, че мотивите вчера са били разгледани на Изпълнително бюро и на заседание на ПГ, и е взето решение БСП сама да внесе вота.
Корнелия Нинова обясни, че е провела разговори с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и го е информирала за това решение. „Темата остава провалът в борбата с корупцията. Дали ДПС ще ни подкрепят в дебатите и с гласуването, е тяхно политическо решение“, обясни тя.
Корнелия Нинова заяви, че мотивите за решението- БСП да внесе сама вота са, че има принципни различия след изказването на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, което е било потвърдено и от депутати от ДПС. Тя обясни, че разликите са в две основни неща – мнението на ДПС, че няма готова опозиционна сила, която да поеме управлението.

„Само преди 7 месеца се явявахме на избори с управленска програма, с намерение да спечелим изборите и да управляваме“, коментира Нинова. На второ място тя посочи призива към медиите, към гражданското общество и БСП да се пази стабилността и сигурността на страната. „Съгласни сме, че България има нужда от стабилност и сигурност, но за нас основният генератор на несигурност е правителството на Бойко Борисов и събитията от последните седмици го доказват. Оставяйки с взаимно уважение с ДПС, ние пристъпваме на 17.01.2018г. към внасяне на вот на недоверие сами“, заключи Корнелия Нинова.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!