«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: Внасяме предложение домашното насилие в НК да се третира като престъпление от общ характер

Корнелия Нинова: Внасяме предложение домашното насилие в НК да се третира като престъпление от общ характер
Ще предложим създаване на кризисни центрове  „Внасяме предложение домашното насилие в НК да се третира като престъпление от общ характер, досега то беше  от частен характер и не даваше възможност да се преследва със способите на държавното обвинение“.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

Като следващо предложение Нинова посочи създаване  на квалифициран състав, с който се увеличават наказанията срещу лица, извършили насилие и особено в случаите на рецидив.

„С тези предложения изпълняваме онези изисквания на Истанбулската конвенция, които очакват от държавите да приведат националното си законодателство в този вид“, каза още председателят на БСП.

По нейните думи това е първа стъпка от цял комплекс промени в законодателство. Тя заяви, че следващата седмица левицата ще продължи с предложение, което създава кризисните центрове във всички областни градове.

„Отново декларираме, че сме за всички мерки за борба с домашното насилие, както сме го правили в годините досега – с национални кампании, промени в законодателството, предложения за закони по тази тема.

За нас е абсолютно неприемливо домашното насилие, във всичките му прояви, и затова предлагаме реално решение на тези проблеми чрез тези промени в българските закони“, категорична е Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *