«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: Внасяме 11 страници сигнал до Прокуратурата за престъпленията на властта в Странджа

Корнелия Нинова: Внасяме 11 страници сигнал до Прокуратурата за престъпленията на властта в Странджа
„Внасяме в Прокуратурата 11 страници сигнал за престъпленията на властта в Странджа.

Сезираме главния прокурор да предприеме действия за установяване, според нас, на извършени престъпления и закононарушения“. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията. Според нея действията на управляващите в засегнатите райони, поне в началото, са били незаконни.

„И за това трябва да се носи отговорност. За разлика от управляващите, ние не само хвърляме димки в публичното пространство за конспирации, а действаме“, допълни Нинова.


Председателят на БСП обясни, че сезира главния прокурор за действия, базирани на нищожни заповеди.

„Заповедите за действия са подписани от зам.-директор на агенция, а не от министър на земеделието, съгласувано с министър на вътрешните работи, както изисква законът.

Такива заповеди не пораждат последици – те са нищожни“, обясни тя. По нейните думи от това следва, че  всички предприети действия, на базата на такава заповед, са незаконни.

„Сезираме главния прокурор за унищожаване на частна собственост, без на хората да е връчен документ, на базата на който това се случва“, каза още Нинова. БСП сезира Прокуратурата и за нахлуване в частна собственост, без предоставяне на заповед за това, както и за ограничаване на достъпа на хората до личната им собственост, без за това да им е предоставен документ или заповед на оторизиран орган.

„Заравянето на убитите животни създава опасност от епидемия и за това са виновни хората, които го правят по този начин. Липсата на обеззаразяване от първите дни, също крие опасност от разнасяне на заразата и трябва да се носи отговорност“, категорична е тя.

Нинова обясни, че в сигнала до Прокуратурата на 11 страници е описано всичко подробно, с документи и много доказателства.

„Освен това, обсъждаме с международни експерти как да се търсят правата на тези хора в Страсбург по Европейска конвенция по правата на човека и основните свободи. Ако с юристите стигнем до заключение, че имаме основания, ще сезираме европейските институции“, каза още Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!