«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова връчи даренията, събрани по случай нейния юбилей

Корнелия Нинова връчи даренията, събрани по случай нейния юбилей
Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова предаде на Съюза на математиците в България събраните дарения по случай нейния юбилей, в размер на 22 096 лв.

Тя се срещна с ръководството на Института по математика и информатика към БАН – акад. Петър Кендеров, акад. Благовест Сендов, чл. кор. Олег Мушкаров – председател на научния съвет на Института, акад.Веселин Дренски – директор на Института, проф. Петър Бойваленков – ръководител на отбора по математика, чл.кор. Николай Николов – Съюз на математиците в България, проф. Емил Колев, доц. Харизанов и Емил Келеванджиев – ръководител на Националния отбор по информатика.

„Поздравявам ви за усилията, които полагате за развитието на науката в България“- обърна се Нинова към  тях. „Вие правите от нашите деца таланти, които прославят България по света и носят безброй медали.


Те са бъдещето на България. Искам да им помогна, да инвестирам в младите хора, които искат да се развиват“ , заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова и пожела успех на младите таланти на България. От името на СМБ чл.кор Николай Николов благодари за дарението и увери, че и в бъдеще ще подготвят младите математици и информатици, които са едни от най-успешните в света. „Ръководството на СМБ високо оценява Вашия благороден акт на съпричастност и подкрепа“- каза Николов.

Припомняме, че по случай своята 50 годишнина, лидерът но на БСП Корнелия Нинова обяви, че не желае подаръци и цветя, а събира средства  за Националния отбор  по математика и Националния отбор по информатика.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!