Корнелия Нинова: Връщане на бежанците в държавата, от която са дошли, а не връщането им в България

Корнелия Нинова: Връщане на бежанците в държавата, от която са дошли, а не връщането им в България
Премиерът Борисов да каже каква е позицията на България за миграцията?

„Питаме премиера Борисов- каква е позицията на България за миграцията.  Европа се раздира от противоречия по въпроса. Германското правителство е изправено пред политическа криза. Германия, Италия и Австрия обявяват обща ос срещу нелегалната миграция, също и Вишеградската четворка, с нейните предложения и решения.

САЩ посочиха миграцията като най-големия проблем пред Европа.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция в централата на партията. Тя настоява Бойко Борисов, преди да замине на заседание на правителствените ръководители на ЕС на 28-29-ти юни, да се яви в българския парламент и да информира българското общество- с каква позиция отива по тези въпроси.

„Вътрешният министър на Германия, а и не само той, настоява бежанците да се връщат в държавите, в които мигрантите за първи път са пресекли границата на ЕС. Българското правителство съгласно ли е с тази позиция? Ако не е – какво ще предложи?”, попита председателят на БСП. Тя заяви, че бежанците, преминали за първи път през България, преди да стигнат Европа, са 44282 души по официални данни на Държавната агенция за бежанците. „Ако се приеме предложението на германския вътрешен министър, тези хора ще трябва да се върнат в България”, обясни тя.

Корнелия Нинова припомни, че през 2017 г. Германия, Франция и Австрия вече са поискали да ни върнат такива хора – общо 7842 души, пак по данни на същата агенция. „България е приела обратно 3249-ма. Макар и бавно, този процес си върви. Защо правителството мълчи?”, попита Нинова. Тя сподели и позицията на БСП по тази тема. „Връщане на бежанците в държавата, от която са дошли, а не връщането им в България”, подчерта председателят на БСП.

Калоян Паргов: София за пореден път се превърна във Венеция

Ако Фандъкова не докаже, че наистина може да управлява града – да се оттегли

„София за пореден път се превърна във Венеция.” Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов по повод вчерашните наводнения в столицата на пресконференцията на левицата. Според него вчера ни е връхлетяла бурята „Фандъкова“ за пореден път.

По думите му бедствието, връхлетяло столицата, е наводнило и Софийското метро – многомилионната инвестиция на управляващите, това- с което те се хвалят, което щеше да ни направи повече европейци. Той припомни подобни случаи през миналата година, когато бул. „Цариградско шосе” се наводни, а капките дъжд пробиха новия асфалт на бул. „Черни връх”.

„За поредна година ставаме свидетели на управленска немощ. А те управляват вече 11 години. Настояваме за извънредна сесия в общината. На нея г-жа Фандъкова, като носеща отговорност, да обясни какви мерки и действия предприема и как се готвим, най-вече- каква е превенцията на подобни явления”, посочи Паргов и допълни, че по данни на метеорологичната агенция, падналият вчера дъжд не е нещо необичайно.

„Ако Фандъкова не докаже, че наистина може да управлява града, то да се оттегли и ни освободи от собствената си буря, за да намерят софиянци истинския кмет, който да се грижи за тях и проблемите им”, призова Паргов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!