FacebookGoogle+

Корнелия Нинова във Видин: Подкрепете подписката за гаранционен фонд „Северозапад”

Корнелия Нинова във Видин: Подкрепете подписката за гаранционен фонд „Северозапад”
„Представям пред вас една инициатива за Северозапада, в която ви моля да се включите. Събират се  подписи от Видин, Монтана и Враца за „Фонд Северозапад”.

Средства от бюджета да бъдат отделени в специален фонд за развитие на Северозапада. Те са за вас, вашите деца и родители.

Регионалните различия се увеличават. Обезлюдяват български градове и села. Северозападът тъне в бедност и безпътица“.


Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с жители във Видин. В града тя подкрепи кандидата за кмет на Видин  Любомир Георгиев  и кандидатите за общински съветници и кметове на населени места.

„Скъпи хора, поздравявам ви за енергията ,която излъчвате, и волята за победа, в която вярвате. Един учител винаги работи за бъдещето, защото работи с деца. Такъв кмет ще бъде Любомир Георгиев – управник, който гарантира доброто бъдеще на Видин”.

Тя отбеляза, че  кандидатите за кметове и общински съветници са добро съчетание от опитни е млади и енергични хора,които взаимно  се допълват. „Тук сме най-вече, за да подредим това, което ще направим за Видин.

Нашият най – важен приоритет е социалната община. Това за нас означава безплатни детски градини, даване на общински жилища на млади семейства, помощ на млади хора да учат, но с уговорката след това да се върнат тук. А за възрастните хора ще  продължим да настояваме за преизчисляване на всички пенсии на пенсионерите и за Закон за възрастните хора“, обясни Нинова.

Относно темата със  здравеопазването Корнелия Нинова  беше категорична, че е наложително  да отпадне търговският статут на болниците.” „Нашите кметове ще работят за това  общинските и държавните болници да се запазят и да работят.  Тя подчерта, че страната има най-много нужда от икономика и производство : „Грижа на нашите кметове ще е да се привличат инвестиции. За тази цел ще  намалят местните данъци на тези,които инвестират в региона, за да стартират и да осигурят работни места”. Лидерът на социалистите  обясни, че кметовете на левицата няма да разпродават общински имоти. „Ние сме за това общинските терени и земи да се вкарат в съвместни производства. Ние сме за създаване на общински дружества. Не концесионери да вземат сметопочистването, отоплението и други поръчки, а общинското дружество да извършва тези дейности. Така тези услуги ще бъдат по-евтини за вас”, каза Нинова. Тя подчерта, че тези цели може да станат факт единствено с подкрепата на гражданите. ”От нас ангажимента е да ви дадем ясни и изпълними неща и честни и подготвени хора, които да свърша тази работа. Но без вашата протегната ръка това не е възможно. Пожелайте промяната във Видин и страната и тя е възможна”, обясни Нинова. Тя подчерта, че я тревожи страха сред хората. „Хората са държани в подчинение години наред. Защото ако си кажат мнението, ще ги изгонят от работа. Голямата наша цел е освободим хората от потисничеството и  бедността и те да имат по-добър живот.  Пазете резултата в нощта на изборите – пак ще се опитат да подменят волята на народа.Нека народът реши и да избере свободно своите водачи“, завърши Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!