FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: В парламента не се коват закони, а се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси

Корнелия Нинова: В парламента не се коват закони, а се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси


Корнелия Нинова :
„Предлагам ПГ на БСП за България да напусне българското Народно Събрание“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по Пленума. „Със следните аргументи. Законодателният орган, върховният орган в държавата се ползва с 8 % доверие.

Вместо там да се правят и коват истинските закони, които да подобряват живота на българските граждани се прави тежък лобизъм в интерес на фирми и олигарси и се правят задкулисни партийни договорки.


Ние нямаме място в тези договорки и в този тип законодателство.
Предложихме своята алтернатива, с алтернативен бюджет. Нищо от това не се приема.

Парламентът не е превърнат в място, където се водят спорове за политики, а място, където се водят жълти спорове, обидни дебати“, обоснова се Нинова. Тя предложи Пленумът да обсъди този въпрос и постави следните условия пред управляващото мнозинство – ГЕРБ, Патриоти, ДПС и „Воля“:
„Избор на нова ЦИК, отмяна на срамните среднощни гласувания по ИК, връщане на преференцията и започване отново на дебата за машинното гласуване“. „Не се притесняваме от това, че сме единствените и различните.

Когато се бориш със задкулисието, няма как да застанеш от другата страна. Не сме в изолация, защото сме с онези български граждани, които се борят с този модел“, заяви още лидерът на БСП Корнелия Нинова!

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари


loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!