Корнелия Нинова: ГЕРБ и Иван Иванов прикриват Гинка и покровителя от Банкя

Корнелия Нинова: ГЕРБ и Иван Иванов прикриват Гинка и покровителя от Банкя

„Уважаеми българи, помните ли Гинка Върбакова и кой стои зад нея? Заради продажбата на ЧЕЗ България променихме Закона за енергетиката и дадохме правомощия на КЕВР да не разрешава такива тъмни сделки. Събрахме и внесохме над 200 000 подписа за спирането на продажбата”.

Заяви председателят на ПГ на „БСП за България” Корнелия Нинова по повод доклада на КЕВР.  Тя заяви, че и днес е отправила питане към КЕВР- какво са направили по този въпрос. „Най-нагло,

Иван Иванов ми отговори, че законът е лош и затова няма да го приложат, а мнението на 200 000 българи не важи за тях, защото не е референдум. ГЕРБ подкрепиха Иванов. Хора, разбирате ли какво означава това? Орган, избран от НС, казва на парламента- няма да ви изпълнявам законите. Депутатите от ГЕРБ му ръкопляскат. Защо? За да прикрият Гинка от Пазарджик и покровителя от Банкя. А дали това има нещо общо с повишаване на цените от 01.07.?”, заяви още Корнелия Нинова

Драгомир Стойнев към КЕВР: Не бягайте от отговорност за ЧЕЗ
„Скандалът за ЧЕЗ избухва през 2017 г.- затова е нормално да питаме: какво е било отношението на КЕВР. Вие сте избрани от парламента  и е нормално народните представители да ви задават въпроси и вие да отговаряте“, така зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев се обърна към председателя на КЕВР. По думите му  законът не е променен проформа, а с конкретни предложения, които са били приети и от управляващото мнозинство.

„Г-н Иванов и цялата комисия са длъжни да спазват закона, независимо дали е хубав или не. Не е тяхна работа да идват и от тази трибуна да го коментират“, категоричен бе той.

Стойнев подчерта, че ако спазват закона, КЕВР  трябва да се произнесе, когато става въпрос за прехвърляне на активи и за лицензионна дейност. „Оттук нататък, отговорността, колкото и да искате да бягате от нея, е изцяло ваша.

Не бягайте от отговорност за ЧЕЗ. Ако са ви нужни средства, експерти- за това е парламентът и се гласуват бюджети така, че да си свършите нормално работата“, подчерта той и коментира, че сделката е била изцяло непрозрачна.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!