FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: Земеделието трябва да бъде един от дългосрочните приоритети на България

Корнелия Нинова за случая „Сотиря“: Внасяме 15 882 подписа за промени в Наказателно-процесуалния кодекс
Ние имаме ясен план за това

„Цял ден обсъждаме ефективността на мерките на управляващите. Дотук отчитаме, че мярката за бизнеса 60/40 не работи. Социалните ви мерки за помощ на безработни и семейства, останали вкъщи, за да гледат децата си, не работят.  Като че ли само мярката за кредити проработи – кредити  на потребителите, бизнеса, държавата. Кризата показа, че такъв вид пандемия прекъсва връзките на доставки в цял свят, а най-опасно е тези връзки да бъдат прекъснати за доставки на хранителни продукти. Следователно, всяка държава обръща внимание и грижа към собственото си производство“. Това заяви от трибуната на НС председателят на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че България има една от най-плодородните земи, има експерти и специалисти, както и опит в производство на земеделски продукти. „Въпреки това- ядем чужди плодове и зеленчуци, когато българският народ може да си ги произвежда и по-качествени, и по-евтини“, смята Нинова.


„Ние имаме ясен план за развитие на земеделието“, подчерта лидерът на БСП. По думите й е било нужно да се даде безвъзмездна помощ на малките и средни производители на месо, зеленчуци, плодове и мляко. „Вместо това, вие им казахте да си вземат кредити. А как да ги връщат, когато не произвеждат?“, обърна се риторично Нинова.

По повод помощта за българските земеделски производители за пласиране на стоката в търговските вериги, тя заяви: „Вдигнахте много шум, Борисов наговори много приказки, но няма никаква промяна. Търговските вериги си наложиха политиката, която си налагат от много години и срещу която ние сме се противопоставяли. Никаква полза за българските производители в търговските вериги – не получиха и никакви облекчения. И тази мярка не работи“. Тя добави още, че сега управляващите предлагат мярка за облекчаване на наемане на работна ръка – по начин, който по думите й е недопустим в българското трудово и осигурително право.

„За да обобщим- предложените от управляващите мерки в областта на земеделието имат нулев резултат за българските земеделски производители. При това – при прекрасна възможност българската земя да храни българския народ. Осъзнайте се, земеделието- това трябва да бъде един от дългосрочните приоритети на България“, категорична е Нинова.

„Постоянно приемате палиативни мерки на хартия, които нямат нищо общо с истинския живот и не дава никакъв резултат за развитието на българската икономика и добруването на българския народ“, заключи тя.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!