«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова за изборите в Германия: Гледайте Германия, мислете за България

Корнелия Нинова за изборите в Германия: Гледайте Германия, мислете за България

Това го казваме на свои и чужди

„Гледайте Германия, мислете за България, ако сте родолюбци.“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.  „Съюзът ХДС/ХСС, с кандидат Ангела Меркел, получава спрямо предишните избори 2013 г. с 8% по-малко подкрепа, социалдемократите – с 5% по-малко подкрепа. За първи път в следвоенната история на Германия в парламента влиза крайно дясната партия „Алтернатива за Германия“ с близо 13%.

Изключително важно е какво ще се случи в Германия в следващите дни, не само за германския народ, а и за бъдещето на ЕС, при формирането на правителството“, каза още председателят на БСП.

Тя е на мнение, че една причина убягва от коментарите и анализите за случилото в Германия.

„Тя е изговорена от нас още през април месец – „големите коалиции унищожиха системните партии, унищожиха традиционната политика, унищожиха идеологическите различия и принципните спорове между ляво и дясно“, припомни тя.

Според нея една от причините да се стигне до този резултат в Германия са безпринципните големи коалиции, безпринципното сливане на интереси на политическата класа и политическото статукво, за сметка на идеологията,  идеологическите различия и програмните различия.

„Получава се така, че политиците от различни политически партии и идеологии се събират заради собствения си интерес, а не в името на интереса на хората. Резултатът е това – раждат се несистемни партии, националистически, екстремистки и други“, подчерта тя.

„Времето доказа, че сме били прави да не влизаме в коалиция с ГЕРБ- тя би била безпринципна.

Това го казваме на свои и чужди, които от изборите до днес работят открито или задкулисно за такава коалиция“- заключи Корнелия Нинова. / bsp.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *