«
»
FacebookGoogle+

Корнелия Нинова: Интеграцията на Западните Балкани е пътят за развитието на Европа

Корнелия Нинова: Интеграцията на Западните Балкани е пътят за развитието на Европа
“Ние сме опозиция на управлението и често имаме остри спорове с правителството, но по председателството на Съвета на ЕС и неговите приоритети, в частност Западни Балкани, сме единодушни”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на срещата на левите лидери и министър-председатели от ЕС и Западните Балкани.

Тя даде пример- че управляващи и опозиция, заедно, са изготвили общата позиция на българския парламент и заедно работят в комисиите по този въпрос. “Интеграцията на Западните Балкани е пътят за развитието на Европа, път за стабилност, за мир в региона, за икономически просперитет и социални блага.


Радвам се, че Алексис Ципрас, Зоран Заев и Еди Рама са трима премиери от нашето политическо семейство и им желая успех.

Вярвам,че Гърция и Македония скоро ще решат спора за името.Имате подкрепата ни, още повече, че по време на управлението на  БСП България влезе в ЕС, познаваме добре процесите, през които трябва да се мине, така че сме готови с всичко което можем да помогнем.

Надяваме се, че и следващата държава-председател и по-следващата ще приеме този приоритет, така че процесът,  който започва в София, да продължи и да доведе до успех”, каза още Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

календар
календар


loading...
Стани член на БСП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!