Корнелия Нинова: Искаме разговор за бъдещето, не партийни свади за миналото

Корнелия Нинова: Искаме разговор за бъдещето, не партийни свади за миналото

„Искаме разговор за бъдещето, не партийни свади за миналото“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в с. Баня, където се проведе семинар на ПГ на „БСП за България“.

Тя обясни, че ПГ на „БСП за България“ е приела своята законодателна програма за този сезон, няколко законопроекта от които ще внесе още тази седмица- те касаят живота на много българи. Сред тях председателят на БСП открои законопроекта срещу двойните стандарти на храните, за които много се е изговорило, имало е и българска, и европейски кампании, но резултат засега няма. „Затова, заедно с Националното сдружение на земеделските кооперации, в което членуват 400 кооперации, изработихме законопроект, с помощта на тяхната експертиза, зад който те стоят.

С него целим да решим законодателно проблемите с двойните стандарти при храните, който засяга всички българи, които трябва да ядат здравословна и качествена храна“, коментира тя.  Корнелия Нинова каза, че ще бъде внесен и законопроект за българско производство и търговските вериги. „Него изработихме заедно със Съюз „Произведено в България“, в който членуват 1500 български производители, на храни, на стоки, малки и средни предприятия“, заяви тя и подчерта, че с този законопроект се цели да се подпомогне техният бизнес и  най-вече българското, родно производство. „Ще внесем и закон за управление на държавните предприетия – управлението да не е на бордовашки принцип, при който всички партии си слагат удобни хора в бордовете и тези предприятия се източват за партийни цели и централи, а управление на професионален, мениджърски принцип, с екипи, които се назначават с конкурс, чието заплащане зависи от резултата от предприятието“, каза още лидерът на БСП. Тя обясни, че ще бъде внесен и закон за обезщетение на тракийските българи, който е изработен съвместно със Съюза на тракийските дружества в България.

Нинова изтъкна, че ПГ на левицата ще внесе и предложения за борба с домашното насилие. „Ние бяхме против Истанбулската конвенция, не тя може да реши проблемите с домашното насилие, а българското законодателство и за това внасяме поредните промени в него, с които да защитим жертвите от насилие“, категорична бе тя..

Корнелия Нинова заяви, че по време на семинара са били взети и решения за организацията и поведението на ПГ на „БСП за България“ през настоящия парламентарен сезон.  „Тръгваме на срещи-разговори в цялата страна с амбициозната задача да се срещнем с максимално много български граждани, различни, всеки- който с каквото може, да ни помогне за окончателното изготвяне на наш вариант на „Визия за България“, обясни тя. Нинова подчерта, че няма нужда да се обяснява на хората че живеят зле, че държавните институциите не работят, че има корупция, че здравеопазването се разпада. „Оттук нататък нашият разговор е- какво след ГЕРБ и Патриотите, разговор за бъдещето“, подчерта тя.

Корнелия Нинова обясни, че 20 народни представители от левицата ще бъдат в парламента, но те няма да стоят там, за да пазят кворума, защото управляващите имат достатъчно гласове. „Те ще отстояват нашите позиции и ще дават мнение по внесените законопроекти. Останалите тръгваме по срещи в страната, като ще пътуваме в сряда и четвъртък“, коментира тя.

По думите й решението е цялата група да пътува, за да бъдат обхванати всички общини в съответната област. „Разговорите ни ще бъдат публични и всеки, който поиска, може да дойде да обсъждаме „Визия за България”, каза още Нинова. Тя заяви, че има ключови моменти в работата на парламента, когато всички ще бъдат в зала – очакваното вето на президента върху АПК, гласуването на новите министри, обсъждането на бюджета, законът за пътищата.  „Искаме до края на декември да можем да обсъдим „Визия за България” във всяка българска община. В края на декември ще конкретизираме темите, по които имаме национално съгласие“, заключи Корнелия Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!